Cele mai dure 5 ritualuri de inițiere din lume - VIDEO

Ultima actualizare:

    Scarificarea triburilor Sepik: captură video
Scarificarea triburilor Sepik: captură video

Ceea ce pentru o cultură este o activitate tabu, pentru altă tradiția poate fi sfântă. Multe populații uitate de lume mai au și acum o serie de metode agonizante prin care indivizii își dovedesc curajul și maturitatea.

Pentru omul din ziua de astăzi aceste ceremonii sunt inimaginabile.

Iată câteva dintre cele mai dureroase ritualuri de inițiere!

1. Bungee Jumping fără coardă

În Insula Pentecost din Pacificul de Sud, băștinașii construiesc un turn înalt de 20-30 metri, format din trunchiuri de copaci tineri legate între ele. Pământul de la bază turnului este săpat și udat periodic pentru a alcătui un loc de aterizat cât mai moale pentru tinerii initiați. Ei își leagă fâșii de liane de picioare și se aruncă în gol. Ei se pot alege cu fracturi grave sau chiar moarte. Potrivit comunității ritualul face ca recoltele să fie îmbelșugate.

2. Își crestează pielea adânc cu lama

Triburile din bazinul fluviului Sepik din Papua Noua Guine au drept rit de inițiere crestarea adâncă a pielii tuturor băieților în momentul în care ajung la pubertate. Ceremonia dictează ca pielea să fie crestată adânc cu o lama de ras în zona spatelui, a pieptului, a umerilor și a feselor sub forma unui model tradițional care imită pielea solzoasă a crocodililor, animale sacre pentru băștinașii Sepik.

3. Pilirea dinților în tribul Mentawai, Sumatra

Femeile din tribul Mentawa sunt obligate să experimenteze o practică agonizantă care consta în cioplirea și ascuțirea propriilor dinți, pentru a deveni mai  atrăgătoare.

4. Circumcizia fetelor Sabiny, Uganda

Pentru ca o fată din tribul Sabiny din Uganda să fie recunoscută drept femeie de către comunitate, aceasta trebuie să se supună unei crude și dureroase mutilări a organelor genitale. Astfel îi este tăiat parțial sau total clitorisul fără niciun fel de anestezic.

5. Inițierea sângelui

Acest ritual se practică de către băștinașii Matausa, Papua Noua Guinee. Constă în înfigerea violentă pe nări a câtorva bucăți de trestie ascuțitî, prin intermediul cărora se provoacă sângerări nazale abundente. Apoi alte bucăți de trestie în limbă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net