Cele mai bântuite locuri din lume. Turiştii plătesc bani grei pentru a le vizita

b122-foto-1-4col-180-profimedia-0476480228-1.jpg

Pădurea păpuşilor, din apropiere de Xochimilco, Mexic, este bântuită de spiritul unei fetiţe care cere jucării
Foto: Profimedia

Petrecerile de Halloween organizate pretutindeni în lume au un singur scop: să dea fiori pe şira spinării. Însă ce poate fi mai înfricoşător decât o noapte printre fantome? Experţii britanici în turism au realizat un top al celor mai bântuite locuri din lume, care au fost vizitate în această săptămână de peste patru milioane de curajoşi.

Halloween este un bun prilej să ne testăm rezistenţa la sperieturi şi să savurăm pe îndelete poveştile cu strigoi, vampiri, vârcolaci sau fantome. Însă dincolo de fascinaţia filmelor de groază de la Hollywood, agenţiile de turism au descoperit că din ce în ce mai mulţi oameni plătesc bani grei pentru a intra în contact cu spiritele, în cele mai bântuite locuri ale planetei. 

b222-foto2-135-60-shutterstock_121397158.jpg

Catacombele Parisului reprezintă cel mai impresionant osuar din lume, unde turiştii se plimbă în voie pe coridoarele morţii

Catacombele Parisului ocupă prima poziţie în topul realizat de experţii britanici pentru tabloidul Daily Mail. Inundaţiile din 1780 au scos din morminte peste şase milioane de cadavre din cimitirul ”Inocenţii”. Mormanele de oase au fost depozitate în catacombele de sub capitala Franţei şi, după 12 ani de muncă, osuarul a fost deschis publicului amator de senzaţii tari. 

b322-foto3-135-60.jpg

Fosta Garnizoană a Armatei americane din oraşul Schweinfurt, Germania, este locul preferat al vânătorilor de fantome

Fosta Garnizoană a Armatei americane din oraşul Schweinfurt, Germania, mai păstrează umbrele lugubre ale Celui de al Doilea Război Mondial. În aceeaşi clădire a funcţionat un azil nazist de boli mintale şi un spital de campanie. Aici au fost depozitate sute de cadavre pentru a fi îmbălsămate, iar pasionaţii de paranormal au confirmat că locul e bântuit de mai mulţi soldaţi americani, o asistentă însângerată şi un soldat nazist.

Farul St. Augustine din Florida, SUA, este legat de mai multe evenimente tragice care au avut loc aici. După ce îngrijitorul farului a murit în timp ce îl zugrăvea, vizitatorii au povestit că au intrat în contact cu fantoma lui. Alţii spun că aud vocile celor trei fetiţe care s-au înecat în ultimii ani în apropierea farului, fiind ademenite de o entitate misterioasă. 

b422-foto4-135-60-shutterstock_185793566.jpg

Farul St. Augustine din Florida, SUA, este bântuit de spiritele rătăcitoare ale unor copiliţe care s-au înecat

Insula Poveglia, de lângă Veneţia, Italia, a fost locul unde ajungeau bolnavii de ciumă bubonică, a devenit depozit de armament pe vremea lui Napoleon şi în secolul XX a fost transformat în spital de nebuni. Localnicii povestesc că se aud voci şi ţipete şi de aceea locul este încă închis publicului. 

Pădurea păpuşilor, din apropiere de Xochimilco, Mexic, protejată de UNESCO, este poate cel mai înspăimântător loc de pe Pământ. Localnicul Julian Santa Barrera a găsit trupul neînsufleţit al unei fetiţe într-un canal şi, după ce a îngropat-o, a adunat păpuşi pe care le-a agăţat în copaci pentru ca spiritul micuţei să se poată juca.  Unii susţin că au văzut fantoma fetiţei, alţii cred că păpuşile o protejează de spiritele rele. 

b522-foto5-135-60-gettyimages-122282083.jpg

Insula Poveglia, de lângă Veneţia, Italia, e locul unde fantomele oamenilor răpuşi de ciuma bubonică dau fiori oricui

Castelul Leap, din Irlanda, a fost construit între secolul XIII şi XV şi este bântuit de fantoma unui membru al clanului O’Carroll care a fost înjunghiat în piept de propriul frate. Castelul a fost renovat în 1900 şi, sub capelă, a fost descoperit un adăpost secret plin cu oase. Printre coastele morţilor zac bucăţi de ţepuşe, semn că victimele au fost ucise în cadrul unui ritual barbar. 

b622-foto6-135-60-shutterstock_391223101.jpg

Castelul Leap, din Irlanda, a fost construit între secolul XIII şi XV şi este locul unde paranormalul se îmbină cu istoria

În Pădurea sinucigaşilor Aokigahara, din Japonia, bântuie spiritele neîmpăcate a 500 de oameni care şi-au pus capăt zilelor începând cu anul 1950. Conform culturii nipone, în hăţişuri se adăpostesc demoni care cer jertfe umane. 

b722-foto7-135-60-shutterstock_1268197957.jpg

Pădurea sinucigaşilor Aokigahara, din Japonia, bântuie spiritele neîmpăcate ale 500 de oameni
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1