Cel mai trist zbor. Avionul cu primele cadavre a plecat spre Olanda

avion.jpg

avion, ucraina, cadavre, olanda, transport
40 de sicrie cu trupurile pasagerilor ajung miercuri în Olanda (foto: Reuters)

Aeronava cu primele cadavre ale victimelor prăbuşirii cursei MH17 în Ucraina a plecat, miercuri, cu puţin înainte de ora 9.00 GMT (12.00, ora României), de la Harkov către Olanda, informează AFP, citată de Mediafax.

După un moment de reculegere, primele sicrie au fost aduse de cadeţi ai Forţelor aeriene şi depuse într-unul din cele două avioane Hercules C-130.

În total, 40 de sicrie sunt transportate miercuri în Olanda, la bordul acestor avioane, a precizat un purtător de cuvânt al delegaţiei olandeze.

Avioanele care repatriază cadavrele vor ateriza la Eindhoven, în sudul Olandei, de unde cadavrele vor fi transportate către o bază militară din Hilversum, la sud-est de Amsterdam, la aproximativ 100 de kilometri de aeroport.

În total, 298 de persoane, dintre care 193 de olandezi, se aflau la bordul avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care se deplasa pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatişti proruşi, doborât probabil de o rachetă.

Loading...