Cel mai temut mafiot, ţinut în celulă-buncăr

Ultima actualizare:

    El Chapo Guzman a fost prins la  8 ianuarie 2016, în urma unei  intervenţii în forţă a armateiFoto: AP
El Chapo Guzman a fost prins la 8 ianuarie 2016, în urma unei intervenţii în forţă a armateiFoto: AP

El Chapo Guzman (57 de ani), şeful cartelului Sianloa, e spaima penitenciarelor. Închisoarea Altiplano, de unde a evadat la 11 iulie 2015, şi-a luat măsuri speciale pentru a-l găzdui iar.

Altiplano a fost cea mai sigură închisoare din America Latină până în 2015. Atunci Guzman a evadat în stil mare, prin podeaua de sub duşul din celula sa, printr-un tunel de 1,5 km lungime în care fuseseră montate şine, electricitate şi butelii de oxigen.  După capturarea lui El Chapo, la 8 ianuarie 2016, din vila sa aflată în Los Mochis, conducerea penitenciarului şi-a luat măsuri speciale. Semnalul de telefon e bruiat pe o arie de 109 km în jurul închisorii. S-a dublat numărul paznicilor. Au fost montate încă 400 de camere video şi alte 600 vor fi instalate până în aprilie. Podelele au fost refăcute din beton armat, gros de un metru, cu o reţea de drugi de oţel groşi de 20 cm. Pe holurile închisorii şi în tavanul celulelor sunt montaţi senzori termici şi de mişcare. Fiecare celulă e păzită de un gardian şi de un câine. Penitenciarul e apărat de un posibil atac din exterior de 1.500 de gardieni şi de 3.000 de militari, aflaţi la o garnizoană din apropiere.Măsuri extreme pentru «maestrul evadărilor»

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net