Cel mai scump ceas din lume, licitat la Geneva

ceas.jpg

ceas buzunar licitatie geneva
Ceasul de buzunar este o adevărată bijuterie
Foto: Captură Youtube
Citeste tot despre: 

Bijuteria din aur, un ceas de buzunar, valorează nu mai puţin de 16 milioane de dolari şi a fost creat în anul 1925. Acesta se va licita la 11 noiembrie, la Geneva.

Supranumit “Sfântul Graal”, ceasul de buzunar cu pricina este unul dintre cele mai complexe ceasuri făcute vreodată. Bijuteria a fost creată de faimosul producător elveţian de ceasuri de lux Patek Philippe, potrivit tert.am.en.news.

Ceasul a fost comandat pentru prima dată în anul 1925, de către bancherul Henry Graves junior, care este considerat cel mai mare colector de ceas din secolul 20. În cele din urmă, bijuteria i-a fost livrată acestuia abia în 1933.

Bijuteria se pare că reprezintă cel mai complicat ceas din lume fabricat vreodată, incluzând nu mai puţin de 24 de sisteme speciale de sonerii şi mecanisme.

Ceasul de buzunar care valorează cel puţin 16 milioane e dolari se va vinde prin licitaţie la 11 noiembrie, la Geneva.

 

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Timpul e preţios. O ştim cu toţii. Când ne grăbim să prindem trenul, să ajungem la timp la o întâlnire sau pur şi simplu aşteptăm pe cineva.

  • Soţul Andreei Marin şi-a afişat, la lansarea ultimului său film, „Ho, ho, ho”, un ceas marca Longines, un model mai vechi, dar care costă nu mai puţin de 3.000 de euro.

  • Gina Pistol se poate considera o femeie răsfăţată de iubit. Deşi relaţia sa cu omul  de afaceri Nicola a fost presărată cu tot felul de certuri şi despărţiri, cei doi par a fi făcuţi unul pentru celălalt.