Cel mai mare smarald din lume, scos la licitaţie - FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai mare smarald din lume va fi scos la licitaţie duminică la galeriile Western Star din Kelowna, British Columbia, Canada. Nestemata botezată Teodora, care cântăreşte 11,5 kilograme, a fost găsită în Brazilia şi şlefuită în India, înainte de a fi vândută lui Regan Reaney, un cunoscut dealer de pietre preţioase din Calgary.

În pofida speculaţiilor că piatra nu ar fi una veritabilă, specialiştii se aşteaptă să fie vândută pentru  1,2 milioane de dolari.

„Sunt convins că are în compoziţia sa şi smarald, însă nu ştiu cât de mult. Poate conţine urme de beril, însă este greu să determinăm compoziţia exact de smarald”, a precizat Jeff Nechka, un specialist în pietre preţioase, citat de Daily Mail.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Nechka a mai spus că nici măcar nu poate aprecia dacă este vorba într-adevăr despre cel mai mare smarald din lume.

simeon stalpnicul png

Regan Reaney, cel care scoate smaraldul la licitaţie, este dispus să dea voie oricui se îndoieşte de valoarea reală a acesteia să examineze piatra.

simeon stalpnicul png

„Este 100% ceea ce spunem noi că este. Ştim că are smarald în compoziţie, nu ştim cât de mult, dar sigur are. Ştim că nu este în totalitate beril, cu toate că prezinte şi urme din acest mineral. Nu este cel mai preţios giuvaer din lume graţie compoziţiei, ci mărimii lui”, a spus  Reaney.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net