Ce rişti dacă te bate gândul să-ţi faci un selfie în cabina de vot duminică

Ultima actualizare:

    Opţiunea ta electorală ar trebui să rămână secretă
Opţiunea ta electorală ar trebui să rămână secretă

Comisia Electorală din Marea Britanie i-a îndemnat joi pe alegători să evite pozele "selfie" în cabinele de vot, care ar reprezenta o încălcare a secretului votului, în contextul în care britanicii au dat startul alegerilor europene, relatează mediafax.ro

Articolul 66 din legea electorală interzice dezvăluirea opţiunii alegătorului sau anunţarea numărului confidenţial al seriei buletinului de vot, care, în caz contrar, poate fi pedepsită cu o amendă de 5.000 de lire (6.100 de euro) sau şase luni de închisoare, reaminteşte Comisia Electorală din Marea Britanie.

"Având în vedere că realizarea, intenţionat sau întâmplător, a unei fotografii în biroul de vot reprezintă o încălcare a legii, vă sfătuim să nu faceţi fotografii în aceste locuri", a anunţat Comisia Electorală din Marea Britanie.

Există însă şi oameni ce consideră această manifestare ca fiind o armă împotriva absenteismului electoral. "Pozele "selfie" animă procesul de vot şi luptă împotriva absenteismului. Desigur, este vitală păstrarea confidenţialităţii în cabinele de vot, dar pozele "selfie" ar putea aduce "distracţie" în ziua votului, în special în rândul tinerilor, care sunt puţin tentaţi să voteze", a argumentat, în replică, Katie Ghos, preşedintele Comisiei pentru reforma electorală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net