Ce riscă să piardă Nicolas Sarkozy dacă ajunge la puşcărie

Ultima actualizare:

    Nicolas Sarkozy se pregăteşte să revină în prim-planul scenei politiceFOTO: Facebook
Nicolas Sarkozy se pregăteşte să revină în prim-planul scenei politiceFOTO: Facebook

Nicolas Sarkozy, inculpat de către justiţia franceză într-un caz de trafic de influenţă, rămâne convins că poate reveni în prim-plan ca "salvator" al Franţei în 2017, în pofida faptului că a fost înfrânt de François Hollande în alegerile prezidenţiale din 2012 şi în prezent are probleme cu legea.

Numele fostului preşedinte de dreapta este citat în şase dosare judiciare, între care mai multe în legătură cu finanţarea campaniei sale prezidenţiale din 2012. În ciuda acestui fapt, este încă preferat de foarte mulţi alegători de dreapta, dar conform unui sondaj recent, 62% dintre francezi nu sunt de acord cu revenirea sa în politică. Pe lângă acest lucru, Sarkozy trebuie să ţină cont şi de ambiţiile partidului său UMP, încă devastat de înfrângerea suferită în 2012, potrivit mediafax.ro.

Mai multe surse din cadrul UMP susţin că revenirea sa în prim-planul scenei politice este programată "în primele 15 zile din septembrie", când îşi va anunţa candidatura la preşedinţia UMP, rămasă vacantă în urma demisiei lui Jean-François Copé, prima etapă în vederea alegerilor prezidenţiale din 2017. Ambiţiile sale se lovesc, însă, de ambiţiile altor pretendenţi, foştii premieri François Fillon şi Alain Juppé. Iar după doar un an susţinerea candidaturii sale în rândul alegătorilor de dreapta a scăzut de la 66% la 50%.

Nicolas Sarkozy în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2012
Nicolas Sarkozy în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2012

Dar Nicolas Sarkozy nu s-a îndoit niciodată de capacităţile sale de a face faţă adversităţii. Avocat de profesie, fără să urmeze vreun curriculum prestigios la marile şcoli, s-a angajat în mişcarea gaulistă la vârsta de 19 ani, a fost ales primar al bogatei periferii pariziene Neuilly-sur-Seine la vârsta de 28 de ani, deputat la vârsta de 34 de ani, a devenit ministru la vârsta de 38 de ani şi şef de stat în 2007, la vârsta de 52 de ani.

Un ambiţios "care nu se teme de nimic şi mai ales nu de el-însuşi", a spus despre el fostul preşedinte Jacques Chirac, primul său mentor.

Sarkozy nu provine din mica burghezie franceză, ca mulţi dintre colegii săi. Fiul unui imigrant ungur, el a fost crescut de mama şi bunicul său, un grec din Salonic. "Am sânge amestecat (...), vin din altă parte", a spus el.

Viaţa sa privată a fost, mult timp, etalată în public. Relaţia sa cu oameni puternici şi cu banii a fost denunţată, iar viaţa sa sentimentală a alimentat subiecte de presă. Deja tatăl a doi copii, Nicolas Sarkozy este primul preşedinte francez care a divorţat, s-a recăsătorit şi a procreat un copil în timpul mandatului.

În schimb, este al doilea preşedinte cu probleme judiciare. Predecesorul său într-un caz de angajări fictive la Primăria Parisului, şi a fost condamnat, patru ani târziu, la doi ani închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri publice, abuz de încredere şi conflict de interese.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net