Ce a discutat Klaus iohannis cu liderii europeni la Bruxelles

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis şi Jean-Claude JunkerFoto Arhivă Personală
Klaus Iohannis şi Jean-Claude JunkerFoto Arhivă Personală

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că i-a cerut acestuia sprijinul, care a fost promis, pentru a ajuta România să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene. ”Am avut ocazia să discutăm despre fondurile europene, şi am solicitat sprijinul domnului preşedinte, sprijin care a fost promis, pentru a ajuta România să crească gradul de absorbţie, să implementeze proiectele pe care le propune”, a spus Iohannis. ”Sunt optimist şi în această privinţă”, a adăugat preşedintele, citat de mediafax.ro.

El a precizat că a mai discutat cu preşedintele Comisiei Europene şi despre cel mai recent pact încheiat în România, privind cheltuielile pentru Apărare. ”L-am informat pe domnul preşedintele că există această înţelegere şi a fost apreciat acest lucru”, a spus Iohannis. Preşedintele Iohannis a mai declarat că o temă foarte importantă pentru noi, dacă vrem să fim membri în nucleul Uniunii Europene, este aderarea la zona euro, ”un deziderat al României şi al românilor”.

Despre acest subiect, preşedintele Iohannis a spus: ”Fără să intrăm în prea multe detalii, la o primă discuţie, am căzut de acord că acesta este un lucru foarte bun, de dorit”. ”Împreună, vom lucra la această speţă”, a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să precizeze în declaraţia de presă comună susţinută cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi concluziile discuţiilor cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, precizând că a fost o întâlnire ”foarte bună, amicală”.

”În esenţă, am discutat aceleaşi probleme şi sunt foarte bucuros să vă spun că am primit acelaşi tip de răspuns şi acelaşi tip de deschidere. Aceste două întâlniri mă fac să cred că pentru România vom avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează foarte mult”, a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele s-a întâlnit, joi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi a publicat pe pagina personală de Facebook concluziile acestor întâlniri. "Am subliniat astăzi dorința mea și a noastră, a românilor, de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană, de a deveni un membru acceptat și respectat în nucleul Uniunii Europene. Un lucru pe care l-am menționat și mai devreme astăzi este unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului meu: europenizarea completă a României. Am discutat cu domnul Jean-Claude Juncker și am găsit că avem același punct de vedere asupra tematicii Schengen, domnul Președinte asigurându-mă de tot sprijinul pentru România în chestiunea intrării în spațiul Schengen. Am discutat despre Mecanismul de Cooperare și Verificare, iar peste câteva zile vom avea un nou raport pe această speță. Am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că, în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, fiindcă România a făcut progrese semnificative în consolidarea instituțiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept și a independenței justiției".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net