Căutarea teroriştilor de la maraton a costat peste 1,5 miliarde $

Ultima actualizare:

La doar 4 zile de la tragedia care a şocat o lume întreagă, în care şi-au pierdut viaţa trei oameni şi au fost răniţi 179, autorităţile iau o decizie fără precedent: închid complet oraşul Boston, populat de 630.000 de suflete. Metroul, care aducea la bugetul local 1,55 miliarde în fiecare an, transportul în comun de la suprafaţă, transportul din zona portului şi chiar trenurile sunt complet blocate.

Nimeni nu mai are voie să iasă din casă, deci toate magazinele, fabricile şi birourile sunt închise. Dispar de pe străzi până şi cerşetorii. Conform specialiştilor Huffington Post, ţinând cont de acest blocaj economic precum şi cheltuielile cu îngrijirea răniţilor şi plata celor peste 9.000 de agenţi, trupe SWAT şi poliţişti dizlocaţi pe străzi, căutarea celor doi fraţi este cea mai costisitoare din istoria recentă a omenirii.

Ei estimează la peste 1,6 miliarde $ pierderile de vineri dimineaţă 19 aprilie până sâmbătă, 20 aprilie când au fost ridicate toate interdicţiile, întrucât atât Tamerlan Ţarnaev, de 26 de ani cât şi fratele său Djokar, de 19, au fost prinşi.

Tatăl teroriştilor: «Fiii mei sunt nevinovaţi!»

Tatăl teroriştilor ceceni, Anzor Ţarnaev este convins că cei doi băieţi ai săi sunt nevinovaţi şi că tragedia le-a fost pusă în cârcă de autorităţi. „Spune-le, tată, tot ce vor ei să audă că altfel de omoară şi pe tine", au fost cuvintele părintelui când şi-a văzut fiul cel mic încătuşat. În ciuda faptului că rudele din familia Ţarnaev din SUA cred că cei doi erau capabili de asemenea fapte, părinţii din Cecenia se încăpăţânează să îi vadă nişte „îngeri".

Flash news

În 2011, FBI este sesizat de Rusia pe cale diplomatică asupra pericolului pe care îl reprezintă Tamerlan Ţarnaev, care avea legături strânse cu grupări fundamentaliste islamice;Sâmbătă, locuitorii din Boston au avut voie să iasă din casă şi au izbucnit în urale la auzul veştii că şi cel de-al doilea terorist a fost prins;  Ieri, au fost arestate încă trei persoane bănuite că ar avea legătură cu o presupusă celulă teroristă alcătuită din 12 indivizi, din care făceau parte şi fraţii Ţarnaev;Medicii de la Spitalul Evreiesc unde a fost internat Djokar au dat asigurări ieri că pacientul e într-o stare gravă, dar stabilă;Autorităţile au făcut public faptul că Tamerlan a fost călcat cu maşina chiar de fratele său care încerca să scape din încercuirea poliţiei; După atentatul de la Maraton, Djokar a fost la o petrecere alături de prietenii lui de la facultate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net