Călătoria spre centrul Pământului, imaginată de Jules Verne, e pe cale de a deveni realitate

CLIIMA20120912_0056_1.jpg

Etna va fi primul vulcan activ explorat de nava VVS1
Citeste tot despre: 

Sir Richard Charles Nicholas Branson, miliardarul britanic care deţine grupul Virgin, intenţionează să construiască o maşinărie capabilă să se deplaseze şi să reziste în lava incandescentă a unui vulcan, scrie virginvolcanic.com.

Doar 500 de oameni au fost în spaţiul cosmic şi doar trei au atins fundul oceanului, dar nimeni nu a încercat vreodată să ajungă în interiorul unui vulcan activ. Asta până acum.

Grupul Virgin a prezentat schiţele viitoarei maşinării care va putea transporta trei persoane prin lava incandescentă a unui vulcan. Nava se numeşte Virgin Vulcano S1 (VVS1) şi va fi construită din materiale pe bază de fibră de carbon, foarte rezistente la temperaturi ridicate.

În primii trei ani de la lansare, VVS1 va încerca să „atace“ cei mai periculoşi vulcani ai planetei, printre care Etna, Stromboli, Yasur, Ambrym si Tinakula.

Realizarea unui vehicul capabil să foreze la mari adâncimi şi să reziste la temperaturi de mii de grade Celsius este primul pas către o teoretic posibilă călătorie spre nucleul planetei.


Scriitorul francez Jules Verne şi-a imaginat o astfel de aventură în cartea sa „Călătorie spre centrul Pământului“, apărută în 1864. Romanul spune povestea unui savant şi a nepotului său, care, împreună cu un ghid, întreprind o călătorie spre centrul Planetei, calea de acces fiind un vulcan islandez.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1