Băse, nu fi trist! Se întâmplă şi la case mai mari! Preşedinţi faimoşi cu infractori în familie

Ultima actualizare:
Mircea Băsescu susţine că Traian Băsescu nu are nici o legătură cu familia Anghel
Mircea Băsescu susţine că Traian Băsescu nu are nici o legătură cu familia Anghel

Familia Băsescu a avut parte de lovituri dure zilele astea. Săptămâna trecută au fost făcute publice mai multe înregistrări în care fratele lui Traian Băsescu îi cerea bani lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa de închisoare. la scurt timp, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv. Luni au ieșit la iveală și problemele cu legea ale ginerelui preşedintelui, avocatul Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Bill Clinton
Bill Clinton

Pe de altă parte, soţul Ioanei Băsescu este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri ale familiei Brătienilor pentru care moştenitorii de drept s-au luptat câţiva ani în instanţă și pentru care avocatul Radu Pricop a primit despăgubiri de 10 milioane de euro de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Aceste dezvăluiri au determinat o reacție dură din partea parlamentarilor români, care i-au cerut demisia președintelui. Băsescu nu este însă singurul şef de stat cu rude “certate” cu legea. Nu puţini sunt preşedinţii străini cu greutate ai căror fraţi, veri, fii sau cumnaţi au fost arestaţi, încarceraţi şi condamnaţi pentru diverse neleguiri. Iată câteva rude care le-au dat bătaie de cap celor mai puternici oameni din stat mai ceva decât adversarii lor politici.

Fratele lui Bill Clinton, Roger

Roger Clinton
Roger Clinton

Fratele vitreg al lui Bill Clinton a fost întotdeauna o problemă pentru familia sa. Încă de pe vremea când viitorul preşedinte era guvernator, Roger a fost închis un an, în 1984, pentru vânzare de cocaină. Actor şi musician, a petrecut mare parte a mandatelor lui Bill jucând în filme de proastă calitate. În 1993, s-a luat la bătaie cu un bărbat la un meci de baseball, iar Bill a fost atât de ruşinat de faptele fratelui încât şi-a cerut iertate pentru el. În semn de mulţumire, Roger s-a urcat beat la volan la doar o lună după discursul fratelui său.


    Roger Clinton
Roger Clinton

Fratele lui Jimmy Carter, Billy

JImmy Carter
JImmy Carter

Jimmy Carter a fost un om retras şi la locul lui. Fratele său, Billy, a fost complet opusul fostului preşedinte american. Deşi bine educat şi un real ajutor la începutul carierei politice a lui Jimmy, cu trecerea anilor, Billy a intrat în mari probleme. A ajuns la clinica de dezalcolizare, iar fiscul aproape că i-a luat casa pentru că nu plătise taxele. Însă colaborarea cu Libia a pus capac. În 1980, el a devenit agent al guvernului libian, care a adus la acuzaţii de trafic de influenţă, iar Jimmy a început să viseze la ziele cât cel mai mare rău făcut de Billy era să urineze în faţa unor reporteri.

Billy Carter
Billy Carter

Fratele lui George W. Bush, Neil

George W. Bush
George W. Bush

George W. Bush nu a avut o carieră politică lipsită de incidente, iar fratele lui mai mic, Neil, a avut grijă să îi dea motive în plus de îngrijorare. În anii 80, a falimentat o companie de economii şi împrumuturi. A fost acuzat de trafic de influenţă după ce a obşinut fonduri substanţiale pentru o companie chineză. Apoi a venit divorţul din 2003, când a fost acuzat că a avut relaţii cu mai multe prostituate şi de consum de cocaină de către fosta nevastă, Shannon.

Neil Bush
Neil Bush

Unchiul lui Barack Obama, Onyango

Barack Obama
Barack Obama

Actualul preşedinte american a fost veşnic criticat de adversarii săi politici, care i-au cerut chiar certificatul de naştere. Dacă Obama nu a avut probleme, unchiul lui, Onyango, a fost arestat două săptămâni din cauza că nu avea voie să fie în Statele Unite. În 1992, bărbatului i s-a impus să se întoarcă în Kenya, ţara natală, dar în 2011, el a fost prins în America, beat la volanul unei maşini. Şi mătuşa lui Obama, Zeituni, s-a dovedit a fi o imigrantă ilegală în America, dar femeie a primit azil în State în 2010.

Onyango Obama
Onyango Obama

Fiul lui Francois Mitterrand, Jean-Christophe

Francois Mitterrand
Francois Mitterrand

Fiul fostul preşedinte francez a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce s-a dovedit că a fost implicat în vânzări ilegale de arme în Angola, în timpul războiului civil. Jean-Christophe a fost găsit vinovat pentru că a primit bani obţinuţi din vânzările de arme între 1993 şi 1998. Alături de el, alte 40 de nume importante au fost condamnate, printre care un fost ministru de interne şi importanţi oameni de afaceri.

Jean-Christophe MItterrand
Jean-Christophe MItterrand

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net