Bărbaţii sunt mai sensibili la durere decât femeile

Un studiu canadian a stabilit că durerea ar fi percepută diferit de femei şi bărbaţi. Astfel, bărbaţii ar fi mai sensibili la durere decât femeile. Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii din Montréal şi Toronto au efectuat teste asupra şoarecilor şi a oamenilor.

În urma acestor teste s-a descoperit că masculii păstrează în mod particular amintirea precisă a unei dureri trecute. Reprezentanţii ”sexului tare” au o hipersensibilitate şi un stres mai puternic legat de durere. Acest lucru nu se întâmplă în cazul femeilor. După ce durerea a trecut, ele au capacitatea de a o uita până ce se manifestă din nou.

Studiile au fost efectuate asupra a 41 de bărbaţi şi 38 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Lor li s-a aplicat o sursă fierbinte pe antebraţ. Bărbaţii au suferit mai multă durere la atingerea de obiecte fierbinţi. Profesorul Loren Martin spune că mecanismul durerii este influenţat de memorie. ”Dacă amintirea dureroasă alimentează durerea cronică şi dacă vom înţelege cum durerea cronică se imprimă în memorie, vom putea acţiona direct asupra mecanismelor durerii”, spune Martin, care vrea să găsească mijloace de a micşora sensibilitatea la durere a bărbaţilor. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1