Avionul disparut, căutări de 30 milioane $

Ultima actualizare:

    Boeing 777 este un avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitate
Boeing 777 este un avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitate

Costurile de căutare sunt un alt mister apărut în jurul dispariţiei tragice a zborului MH370 Malaysia Airlines. Cel puţin 30 de milioane de dolari au fost deja cheltuiţi, potrivit rapoartelor oficiale.

În timp ce Australia a contribuit cu cea mai mare parte din bani, SUA a oferit 7 milioane de dolari (22,6 milioane de lei), doar săptămâna trecută. Malaezia şi China nu au oferit cifre exacte privind costurile de căutare. Potrivit unei analize, cel puţin 30 de milioane de dolari (97 milioane de lei) s-au investit până în prezent pentru căutarea Boeingului 777 al Malaysia Airlines. Iar cu cât mai multe state sunt implicate în operaţiunea de salvare, cu atât mai costisitoare va fi aceasta.

Potrivit oficialilor australieni, este nevoie de 930.000 de dolari (3 milioane de lei) pentru a menţine navele de căutare pe mare. Iar aceste cifre sunt doar pentru combustibil, salariile echipajelor şi servicii. Alte costuri sunt pentru administrarea şi întreţinerea vaselor. Japonia a contribuit cu aproximativ 8,8 milioane de dolari (28,4 milioane de lei) până în prezent, iar China şi Malaezia au refuzat să ofere informaţii privind costurile operaţiunii de salvare. Peste 20 de state au mobilizat 9 aeronave militare, 3 civile şi 14 nave în apele Oceanului Indian.

Fişă tehnică

Boeing 777 este un avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitateViteză maximă: 950 km/hViteză de croazieră: 905 km/hLansare: 7 iunie 1995Cost unitar: 250-315 milioane $ Tip de motor: Turboventilator

Căutările au început în urmă cu o lună

Zborul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut la 8 martie, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, în direcţia Beijing. Avionul Boeing 777 şi-a schimbat din motive necunoscute traseul de zbor. Din acel moment, avionul nu a mai fost detectat de aparatele radar. Malaysia a anunţat oficial la 25 martie că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian şi nu există nici un supravieţuitor.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net