Atentate la Bruxelles. Trei bombe au explodat la metroul din Bruxelles

Ultima actualizare:

    Patru explozii au fost înregistrate la metroul din Bruxelles, în zona Schumanfoto: Twitter
Patru explozii au fost înregistrate la metroul din Bruxelles, în zona Schumanfoto: Twitter

După cele două explozii de la Aeroportul Zaventem, o nouă explozie s-a produs la metroul din Bruxelles, într-un vagon, între stații. Bomba a fost detonată marți, 22 martie, în zona Schuman, la 10:01, ora României, chiar lângă Biroul Națiunilor Unite!

Update 17.45 Oficialitățile belgiene confirmă că 32 de persoane și-au pierdut viața în atentatele de la Bruxelles și alte 230 au fost rănite.

Update 16.00 Bilanțul oficial al celor trei explozii din capitala Belgiei, două la aeroport și una la metrou, este de 31 de morți și 198 de răniți.

Update 15.20 Televiziunea publică belgiană anunță că numărul morților de la metrou a crescut la 20. Conform aceleiași surse, la aeroport și-au pierdut viața 14 persoane. Asta înseamnă că bilanțul morților în urma atentatelor de la Bruxelles a ajuns la 34.

Update 14.30 Societatea de transport Bruxelles (STIB), care gestionează metroul bruxelez, a făcut câteva precizări cu privire la explozia din stația Maelbeek. Garnitura de metrou afectată era compusă din trei vagoane. Explozia a avut loc imediat după ce metroul a pornit în direcția Arts-lois. Bomba a explodat în cel de-al doilea vagon, care era încă la nivelul peronului. Conductorul a oprit trenul și a evacuat călătorii.

Update 13.00 Procurorul federal al Belgiei Fredere Van Leeuw a confirmat că este vorba despre atentate teroriste în cazul celor trei explozii care au avut loc în dimineața zilei de marți, 22 martie, la Bruxelles, două la aeroport și una la metrou.

Update 12.50 Explozia de la metroul din Bruxelles a făcut 15 morți și 55 de răniți, conform datelor oferite de regia de transport din Bruxelles STIB. Aceeași sursă vorbește despre 10 răniți în stare gravă.

Bilanțul morților în urma exploziilor din capitala Belgiei ajunge astfel la 28. Autoritățile au confirmat că 13 persoane și-au pierdut viața la aeroport și 15 la metrou.

Update 12.20 Premierul Dacian Cioloș a declarat că nu există cetățeni români printre victimele atentatelor din Bruxelles. Agenția de presă AFP anunță că 21 de persoane și-au pierdut viața marți, 22 martie, în exploziile de la aeroportul și din metroul din Bruxelles, citând purtătorul de cuvânt al pompierilor din Bruxelles. Parchetul a confirmat că este vorba despre atentate teroriste.

Update 12.10 Un jurnalist belgian surprins la metrou în timpul exploziei a relatat pe contul personal de Facebook cum s-a întâmplat totul. ”Mă îndreptam liniștit spre vizionarea pentru presă a filmului Batman vs Superman. Eram în primul vagon al metroului. Înainte de a intra în stația Maelbeek am auzit o explozie, geamurile s-au spart, mi-au căzut pe picioare, lumină, fum, țipete. În două minute a apărut conductorul cu o lanternă și a ajutat călătorii să coboare prin ceea ce ar fi trebuit să fie o fereastră. Pe jos, pasageri ghemuiți pe care abia îi vedeam. E posibil să fi călcat peste oameni în timp ce fugeam... În stația Maelbeek, întuneric și plin de fum albastru”, a povestit Charles Declercq.

Mai multe persoane au suferit arsuri
Mai multe persoane au suferit arsuri

Update 11.25 Surse citate de jurnaliștii belgieni vorbesc despre cel puțin 10 victime în explozia de la metrou. Mai multe persoane atinse de suflul exploziei au suferit arsuri grave.

Mai multe persoane au fost rănite în exploziile de la metroul din Bruxelles
Mai multe persoane au fost rănite în exploziile de la metroul din Bruxelles

MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles  +32(0)2 344 0854.

Scene ale durerii în urma exploziilor de la metroul din Bruxelles
Scene ale durerii în urma exploziilor de la metroul din Bruxelles

Update 11.20 Explozia la metrou a avut loc între stațiile Maelbeek și Arts-loi, în inima cartierului european din Bruxelles, la 10.01, ora României. Bilanțul victimelor nu este cunoscut în acest moment, însă martorii vorbesc despre mai multe ambulanțe care ar fi sosit la fața locului. Mai multe persoane au suferit arsuri. La fața locului au venit și specialiștii geniști.

Răniții sunt pansați în fața intrărilor la metrou, după exploziile din Bruxelles
Răniții sunt pansați în fața intrărilor la metrou, după exploziile din Bruxelles

Autoritățile au intervenit imediat după exploziile de la metroul din Bruxelles
Autoritățile au intervenit imediat după exploziile de la metroul din Bruxelles

Așa arată garnitura de metrou distrusă de explozie
Așa arată garnitura de metrou distrusă de explozie

Update 11.15 Autoritățile belgiene au confirmat numărul victimelor de la aeroport comunicat de jurnaliștii prezenți la fața locului. 13 persoane și-au pierdut viața în urma exploziilor de la Aeroportul Zaventem și alte 35 au fost rănite.

Bruxelles-ul a fost cutremurat de două explozii puternice care s-au produs la Aeroportul Național Zaventen în jurul orei 8:00, ora locală, ora 9.00, ora României. 

Jurnaliștii belgieni aflați la fața locului vorbesc despre cel puțin 11 morți, citând surse din rândul pompierilor care au intervenit la aeroport.

La scurt timp după exploziile de la aeroport, o bombă a explodat în metroul din Bruxelles, chiar lângă Biroul Națiunilor Unite.

Martorii au publicat pe rețelele de socializare imagini în timp ce erau evacuați prin tunelul plin de fum.

simeon stalpnicul png

Explozia la metroul din Bruxelles a avut loc în zona Schuman, în apropierea instituțiilor europene

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net