Asistenta spaniolă a scăpat de Ebola!

Ultima actualizare:

    Teresa a început să aibă simptome de Ebola în 30 septembrie
Teresa a început să aibă simptome de Ebola în 30 septembrie

Veste bună de la Madrid, Spania! Testele definitive de detectare a Ebola arată că asistenta medicală Teresa Ramos Romero (44 de ani) nu mai este infectată cu virusul ucigaș.

Prima persoană contaminată cu virusul Ebola în afara Africii, s-a vindecat, potrivit rezultate definitive ale testelor, anunțate marți de medici la Madrid, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Criteriile privind vindecarea de virusul Ebola, precum cele stabilite de OMS sunt îndeplinite, după patru analize de sânge cu rezultat negativ”, a anunțat doctorul Jose Ramon Arribas, de la spitalul Carlos III din Madrid, la 15 zile de la spitalizarea femeii.

Asistenta medicală a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminați cu acest virus în Africa și decedați în 12 august, respectiv 25 septembrie.

Un alt caz de vindecare a fost semnalat luni de filiala norvegiană a organizației Medici fără Frontiere (MFF), care a anunțat că doctorița norvegiană infectată cu virusul Ebola, în timp ce se afla în misiune în Sierra Leone, s-a vindecat.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 4.500 de persoane din totalul de 7.399 de cazuri înregistrate oficial în șapte țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), potrivit unui bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat pe 8 octombrie.

OMS va testa două vaccinuri anti-Ebola în Elveția, la Geneva și Lausanne, a anunțat marți Marie-Paule Kieny, director adjunct al organizației internaționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net