Aparatul ăsta transformă apa în vin

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Miracol! În curând, vom putea transforma apa în vin! Firma Customvine din California a creat un aparat, numit Miracle Machine, care prepară vin din apă, concentrat de struguri şi drojdie în doar trei zile.

Incredibil, dar adevărat! Cu aparatul inventat de Kevin Boyer şi Philip James, fondatorii companiei americane Customvine, vom putea face vin de cea mai bună calitate, în casă, la preţul de numai 7,5 lei sticla!

Este de ajuns să pui în camera sa de fermentaţie apă, drojdie şi concentrat de struguri şi, în numai trei zile, ai o băutură la fel de bună precum vinurile franţuzeşti de lux de 75 de lei sticla, din magazinele autohtone!

Aparatul se va vinde împreună cu un telefon inteligent (smartphone) care te anunţă când fermentaţia s-a încheiat şi vinul este gata de băut. Nu trebuie să ai nici o grijă, să storci strugurii, să aştepţi îndelung să fermenteze, să controlezi tot timpul, să-ţi iei măsuri să nu se acrească.

Aparatul are senzori electrici, încălzitoare şi convertoare care asigură întregul proces de preparare. Se poate programa astfel încât să producă tipul de vin dorit, inclusiv Cabernet Sauvignon şi Chardonnay. Compania inventatoare ţine secrete detaliile tehnice ale maşinăriei şi modul de funcţionare în amănunt. Aparatul va costa 499 de dolari (circa 1.635 lei) şi va fi pus pe piaţă la sfârşitul anului.

Aparatul are un mixer, un filtru şi o cameră de fermentaţie. Pentru prepararea unei sticle de 750 de mililitri de vin se pun în camera de fermentaţie 600 mililitri de apă, 150 de mililitri de concentrat de struguri şi 10 grame de drojdie. Odată introduse ingredientele, se porneşte aparatul. Dintr-o sticlă de concentrat de struguri, de 750 ml, care se găseşte la Plafar la preţul de 35 de lei, şi cinci plicuri de drojdie (0,5 lei plicul), se obţin cinci sticle de vin.

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net