Americanul Luke Somers, ostatic Al-Qaida, ucis în operaţiunea vizând eliberarea sa

Ultima actualizare:

     Americanul Luke Somers, care era ţinut ostatic de Al-Qaida în Yemen, a fost ucis sâmbătă într-o operaţiune militară americano-yemenită vizând să-l eliberezeFoto: nbcnews.com
Americanul Luke Somers, care era ţinut ostatic de Al-Qaida în Yemen, a fost ucis sâmbătă într-o operaţiune militară americano-yemenită vizând să-l eliberezeFoto: nbcnews.com

Americanul Luke Somers, care era ţinut ostatic de Al-Qaida în Yemen, a fost ucis sâmbătă într-o operaţiune militară americano-yemenită vizând să-l elibereze, a declarat un oficial yemenit de rang înalt pentru AFP. Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a confirmat sâmbătă moartea fotoreporterului american Luke Somers şi a unui bărbat care nu este cetăţean american, în timpul unei operaţiuni pentru eliberarea acestora.

UPDATE 15:20 - Obama condamnă "uciderea barbară" a ostaticului american Luke Somers

Preşedintele american Barack Obama a condamnat sâmbătă "uciderea barbară" a jurnalistului american Luke Somers, ţinut ostatic de Al-Qaida în Yemen şi ucis de către răpitori în timpul unei operaţiuni a forţelor americane care încercau să-l elibereze.

"Statele Unite condamnă puternic uciderea barbară a lui Luke Somers, aflat pe mâna unor terorişti Al-Qaida, în cursul unei operaţiuni de salvare", a declarat preşedintele, citat într-un comunicat. "Prezint condoleanţe profunde familiei lui Luke şi apropiaţilor săi", a adăugat el.

Obama şi-a exprimat totodată susţinerea faţă de familia altui ostatic, identificat ca fiind sud-africanul Pierre Korkie, ucis odată cu Somers în timpul operaţiunii. El urma să fie eliberat duminică, după mai bine de un an de captivitate, potrivit organizaţiei care negocia eliberarea sa.

"Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către familia acestui ostatic care nu era american şi care a fost de asemenea asasinat de către terorişti în cursul operaţiunii. Disperarea şi suferinţa lor din acest moment sunt de neexprimat", a apreciat şeful statului american.

Somers afirma, într-o înregistrare video, publicată săptămâna aceasta, că viaţa-i este în pericol iminent şi cerea ajutor, iar răpitorii săi ameninţau, în altă înregistrare video, că-l execută.

Moartea acestor ostatici nu va împiedica Guvernul american să încerce să elibereze ostatici americani şi să lupte împotriva inamicilor, a adăugat preşedintele.

"Statele Unite nu vor precupeţi niciun efort în utilizarea tuturor capacităţilor atât militare, cât şi diplomatice, pentru a aduce acasă americani, indiferent unde află", a spus el, adăugând că "teroriştii care caută să le facă rău cetăţenilor noştri" vor fi vizaţi în mod sistematic de justiţia americană.

Casa Albă a precizat că operaţiunea militară a fost efectuată în cooperare cu Guvernul yemenit, aliatul Statelor Unite în lupta împotriva Al-Qaida şi cel care a permis utilizarea permanentă a avioanelor fără pilot pe teritoriul ţării.

UPDATE 13:08 - Hagel confirmă moartea a doi ostatici în Yemen, afirmând că au fost asasinaţi de AQPA

Fotoreporterul american Luke Somers şi un ostatic străin au fost "asasinaţi" de Al-Qaida în cursul unei operaţiuni vizând eliberarea lor, în centrul Yemenului, a confirmat sâmbătă secretarul american al Apărării Chuck Hagel, aflat într-o vizită în Afganistan, relatează AFP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net