Alertă în Turcia! Bază militară NATO luată cu asalt de protestatari

Ultima actualizare:

    Foto: dailystar.co.uk
Foto: dailystar.co.uk

Mii de turci au umplut străzile din imediata apropiere a bazei militare NATO Incirlik, situată la marginea orașului Adana, cerându-le soldaților americani și britanici cantonați aici să părăsească țara. Cei 3.700 de militari au intrat în alertă după ce protestarii au început să strige „Allah Akbar” (Allah e mare).

Protestatarii au scandat lozinci împotriva statelor occidentale, în special împotriva SUA, încă de ieri. Azi, însă, protestul lor s-a intensificat. Ei au ars drapelul american și le-au cerut militarilor să părăsească baza, informează dailystar.co.uk. Până în acest moment nu există indicii că militarii NATO ar fi ripostat, însă aceștia sunt în alertă de gradul zero. „Allah Akbar” și „Death to USA” au fost cele mai înspăimântătoare cuvinte pe care aceștia le-au auzit din piepturile demonstranților. Protestul spontan vine la scurt timp de la tentativa eșuată de răsturnare a regimului Erdogan.

Zeci de mii de soldați, polițiști, profesori și angajați din alte structuri ale statului au fost concediați și încarcerați sub acuzația că ar fi contribuit la puciul nereușit.

Baza militară Incirlik din Turcia e situată la circa 220 km de granița cu Siria, care se întinde pe 1.335 de hectare. De aici se pot lansa atacuri cu avione de vânătoare către poziții ale Statului Islamic. În timpul puciului din 15 iulie, această bază a rămas fără curent electric. Stabilimentul a funcționat mai multe zile doar pe bază de generatoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net