28 de morţi din cauza unui DVD

Ultima actualizare:

    Destin frânt. Klaus B.,  de 12 ani, n-a apucat să le  arate părinţilor premiul  de la concursul de schi ( Fotografii: afp/ reuters)
Destin frânt. Klaus B., de 12 ani, n-a apucat să le arate părinţilor premiul de la concursul de schi ( Fotografii: afp/ reuters)

Părinţii au chipurile deformate de durere. Zăresc în faţa capelelor sicrie albe, puţin mai lungi decât o bancă de clasă. În ele zac cadavrele copiilor lor.

O zi tragică pentru zeci de familii europene. Părinţii lui Klaus B., un puşti de 12 ani, s-au bucurat marţi seară când au auzit că micuţul lor câştigase concursul de schi organizat pe pista juniorilor. Băiatul nici nu apucase să ridice cupa, că s-a dus în cabană şi i-a sunat pe ai lui să le spună cât de fericit e că a câştigat întrecerea: "Mami, tati, vin acasă mândru de mine", le-a spus el părinţilor, stâpânindu-se să nu plângă de emoţie.

Doar era bărbat... În nici 24 de ore, Klaus pierdea însă o cruntă competiţie, numai că de data aceasta adversarul său, moartea, trişase. Şoferul autocarului care s-a lovit de peretele unui tunel din Elveţia, provocând moartea a 28 de pasageri, dintre care 22 de copii, ar fi murit la volan în urma unui atac de cord. Asta reiese din analiza anchetatorilor, potrivit cotidianului elveţian Blick.

Poliţia a exclus viteza drept cauză a accidentului şi iau în calcul faptul că tragedia a avut loc din pricina unei probleme de sănătate a şoferului, tehnice, sau a unei erori umane.

Accidentul a avut loc la scurt timp după ce grupul de 52 de elevi şi profesori din Belgia şi Olanda au plecat spre casă după o vacanţă petrecută în staţiunea de schi Val d'Annivers din Alpi.

Autocarul a intrat în tunelul Sierre de pe autostrada A9, unde viteza maximă este 100 km/h, şi a lovit din plin peretele exterior din zona staţionării de urgenţă, apoi a lovit peretele de la capătul benzii. Mare parte dintre copii purtau centurile de siguranţă. Tunelul este catalogat drept unul dintre cele mai sigure, având două benzi, sensurile fiind separate.

S-a prăbuşit plafonul pe ei

Chiar dacă, în majoritatea lor, copiii purtau centuri de siguranţă, o parte din plafon, în ale cărui sertare erau bagajele micuţilor, s-a rupt brusc, prăbuşindu-se şi strivind circa 11 copii.

În urma impactului, tavanul a căzut peste copii

simeon stalpnicul png

67 km/h la impact

Pe autostrada A9 viteza maximă este 100 km/h. Conform primei expertize, autocarul avea viteza de 67 km/h în momentul impactului. Urmele de frână relevă însă faptul că maşina rula cu ­90-92 km/h, când ­şoferul a pierdut controlul volanului.

Posibile cauze ale accidentului:

*sănătatea şoferului*o problemă tehnică*eroarea umană: ­copiii răniţi spun că ­şoferul încerca să schimbe un CD în ­momentul ­catastrofei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net