26 de ani de la catastrofa de la Cernobîl

Ultima actualizare:

La data de 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice Cernobîl din Uniunea Sovietică a explodat la 01:23 noaptea. Aceasta a reprezentat cea mai mare catastrofă tehnologică din istoria omenirii. AIEA şi OMS au atribuit 56 de decese directe, dar studiile arată că aproape un milion de oameni au murit din cauza efectelor radioactive.

Preşedintele Victor Ianukovici a declarat că astăzi vor începe lucrări de construire pentru un nou sarcofag la centrala nucleară. Acesta va costa 935 de milioane de euro. Cea mai mare parte a sumei a fost colectată prin donaţii în cadrul unei reuniuni la nivel mondial, iar Ucraina a contribuit cu 6% din total.

Construcţia camerei de izolare, o instalaţie de metal, înaltă de 105 metri şi cu o lungime de 260 de metri, care va acoperi reactorul, urmează să fie finalizată până în 2015, au anunţat oficiali ucraineni. Reactorul distrus a fost acoperit cu o cameră de izolară din beton, în lunile imediat următoare dezastrului din 1986. Aceasta a început să se degradeze, iar în prezent există pericolul unor scurgeri radioactive, potrivit Adevărul.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net