10 dovezi «certe» că pe planeta Marte există viaţă

Citeste tot despre: 

Încă din anul 1877, an în care astronomul italian Giovanni Schiaparelli a descris existen'a canalelor de pe Marte, şi de când americanul Percival Lowell a început să le cartografieze, publicul a fost de-a dreptul fascinat de Planeta Roşie.

S-a vorbit atunci despre o civilizaţie nepământeană, o rasă inteligentă
de marţieni care ar fi creat respectivele canale, iar de aici și până la
o veritabilă „vânătoare” de urme marţiene nu a mai fost decât un pas.

În zadar au încercat oamenii de ştiinţă să liniştească spiritele, în
zadar am creat telescoape din ce în ce mai performante şi degeaba am
ajuns pe Lună şi pe Marte… lumea pseudoştiinţei are enorm de mulţi
adepţi, iar vedeniile de pe Marte tind să devină, prin prisma lor,
adevărate conspiraţii puse la cale de către guverne şi oameni de
ştiinţă.

10. Elefantul de pe Marte


O urmă străveche lăsată de lava care a inundat valea Elysium Planitia de pe Marte a fost fotografiată de la Mars Reconnaisance Orbiter (MRO) cu o tehnologie foto extrem de performantă (High-Resolution Imaging Science Experiment -HiRISE). Credeți că devoratorii de senzaţional au acceptat ideea că este vorba doar despre o formaţiune geologică? Dacă aţi făcut asta, v-aţi înşelat amarnic. Pentru ei este vorba cu certitudine despre un cap uriaş de elefant, sculptat în urmă cu mii, poate milioane de ani, de către o civilizaţie marţiană. În fapt, cele mai multe dintre exemplele pe care le vom prezenta în acest material sunt produsul unui fenomen numit pareidolie ( vă scutim de o căutare în DEX: pareidolie – Iluzie vizuală patologică, cauzată de o forţă imaginativă deosebită, care face ca bolnavul să perceapă figuri inedite, fantastice). Este același fenomen care îi face pe oameni să vadă forme de animale în nori sau chipuri de vedete în felii de pâine, copaci sau tencuială. În cazul planetei Marte, pareidolia pare să fi cuprins mii de oameni, ei văzând papagali, șoareci, flori, copaci, oameni sau chiar pe Yeti-omul zăpezilor. În fapt, creierul încearcă să suprapună pe o imagine pe care nu o recunoaște una cât mai asemănătoare, şi de aici întreaga pleiadă de confuzii, farse şi controverse.

9.Logo-ul formației Rolling Stones

Dacă nu ştiaţi încă, marţienii sunt mari amatori de muzică rock. În fapt, sunt atât de împătimiţi încât şi-au sculptat pe suprafaţa planetei un logo imens al formaţiei Rolling Stones. Îmi imaginez cât de măguliţi au fost Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood sau Charlie Watts, atunci când au auzit că au admiratori în tot sistemul nostru solar. Dar eu trebuie să vă dezamăgesc cu varianta plictisitoare a NASA. Logo-ul cu pricina este, în fapt, doar o urmă a unei alte scurgeri de lavă dintr-un peisaj marţian, urmă fotografiată de aceeaşi echipă HiRISE.

Vezi aici celelalte dovezi şi o galerie foto.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1