Explozie în Capitală - un mort şi mai mulţi răniţi

Ultima actualizare:

    Circulaţia este blocată în zona Colentina din cauza deflagraţiei.
Circulaţia este blocată în zona Colentina din cauza deflagraţiei.

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite în urma unei explozii care s-a produs astăzi, pe strada Electronicii din sectorul 2 din Capitală.

Ora 20.30 Distrigaz Sud Reţele precizează într-un comunicat că circa 3.000 de clienţi ai companiei au fost afectaţi în urma sistării alimentării cu gaze naturale, din cauza exploziei din sectorul 2 al Capitalei şi că până duminică după-amiază va relua furnizarea cu gaze pentru toţi aceştia.

Ora 15.30 Pompierii au reuşit să scoată, sâmbătă după-amiază, trupul muncitorului decedat în urma exploziei unei conducte de gaze din sectorul 2 al Capitalei, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au început o anchetă în acest caz.

Reprezentanţii Parchetului au declarat că au ridicat probele materiale de la faţa locului, au indentificat martorii, iar în prezent au în vedere toate versiunile posibile care au dus la producerea exploziei.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a început o anchetă în acest caz, în legătură cu respectarea securităţii muncii, a declarat sâmbătă, pentru NewsIn, directorul coordonator adjunct în cadrul ITM, Ştefan Mareş.

Click aici pentru a vedea mai multe poze de la locul exploziei

"Suntem la locul exploziei, eu personal şi un inspector de muncă de la ITM Bucureşti. În momentul în care am ajuns la faţa locului se consideră începută procedura. Este greu să vă spun acum cât va dura această procedură", a afirmat Mareş.El a explicat că în acest moment nu se poate pronunţa în legătură cu modul în care au fost respectate normele de securitate a muncii, însă "atât timp cât a avut loc o explozie, este clar că ceva nu a fost în regulă".

Ora 14.18 Fata muncitorului decedat în urma exploziei nu ştia, în momentul în care a ajuns la locul accidentului, că tatăl său este persoana care a murit.

Distrigaz a dat dovadă ne nepăsare totală, iar noi nu am aflat nimic de la ei în legatură cu acest incident. Am aflat totul de la televizor şi am venit să vedem ce s-a întâmplat“ a declarat fata lui Constantin Dumitru, muncitorul în vârstă de 53 de ani decedat în urma exploziei.

Ora 14.06 Reprezentanţii medicinei legale au ajuns la faţa locului în urmă cu 5 minute. Trupul victimei este complet carbonizat, iar în acest moment rămăşiţele sale sunt scoase din groapă.

Un stâlp a luat foc în urma exploziei, iar locatarii din zonă au rămas fără curent electric.

simeon stalpnicul png

Gazele au fost oprite. Se va da drumul din nou la gaze în momentul în care va fi rezolvată problema“ a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Ora 13.39 "Pagubele vor fi preluate de către vinovaţi. Oamenii noştri respectau normele de protecţie, iar pe ţeavă nu era gaz. Vom lua toate măsurile pentru a ajuta familiile victimelor.“ a declarat un reprezentant al Distrigaz.

Ora 13.31: În acest moment, pompierii încearcă să scoată victima de sub pământ.

În timpul exploziei a avut loc şi o prăbulire de teren, malul căzând peste muncitori. Este greu să concluzionăm după o primă observaţie dacă este vorba de o eraore umană sau nu. În zonă erau scăpări de gaze şi muncitorii se aflau acolo pentru a remedia problema.“ a declarat directorul coordonator adjunct SSM, din cadrul Inspectoratului Teritorial de muncă al Municipiului Bucureşti, Ştefan Mareş.

Ora 12.58:Situaţia nu este dramatică. Cu toate acestea, ei vor fi internaţi pentru a le fi curăţate rănile. Victimele au vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani.“ a declarat directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.

Ora 12.45:S-a auzit o bubuitură şi s-a văzut o flacără mare cât stâlpul. În groapă erau trei persoane, iar două dintre ele au reuşit să iasă, însă cu flăcări pe ele“ a spus un muncitor din zonă.

simeon stalpnicul png

Gazele erau închise de două zile, deci nu ştiu cum de s-a întâmplat tragedia. Încă de ieri mirosea puternic a gaze în zonă, dar se pare că nu s-au luat măsuri“ a spus Marin, un locuitor din zona în care a avut loc explozia.

În acest moment, victima este scoasă din groapa în care lucrau muncitorii la ţeava de gaze. Martorii evenimentului spun că, la un moment dat, flăcările se ridicau la aproximativ şase metri înălţime. Poliţiştii au declarat că exista riscul producerii unei catastrofe, pentru că în zonă sunt foarte mutle case.

Ora 12.30: „Nu s-a auzit nici un zgomot. Am ieşit când am auzit ambulanţa, pentru că nu ştiam ce s-a întâmplat“ a spus un locuitor din zonă.

Ora 12.28: Cei patru răniţi prezintă arsuri la nivelul feţei şi membrelor şi sunt la Spitalul de Arşi din Bucureşti.“  a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Ora 12.19: Pompierii se chinuie să scoată apa din şanţul în care se efectuau lucrările. Directorul Poliţiei Comunitare din Sectorul 2, Dumitru Soare, a declarat pentru "Adevărul de Seară" că locuitorii au reclamat încă de ieri mirosul de gaze care persista puternic în zona din spatele gării Obor.

Ora 12.09:  Incendiul a fost stins, cei doi răniţi se află în ambulanţă.

Ora 12.00: Incendiul s-a produs în Sectorul 2 al Capitalei, din cauza unor scurgeri de gaze dintr-o ţeavă. Traficul din zonă a fost blocat.

simeon stalpnicul png

Se lucra la o conductă de gaze. Nu ştim exact cum a pornit incendiul, însă un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi. Încercăm să aflăm câţi muncitori erau în zonă la momentul producerii exploziei“ a declarat Dumitru Soare, directorul Poliţiei Comunitare Sector 2.

La această oră, cei patru muncitori răniţi se află în ambulanţă, în drum spre spital.

Pe strada Electronicii a izbucnit un incendiu, în urma căruia a murit o persoană, iar alte 2 persoane sunt grav rănite“ a declarat purtătorul de cuvând al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

O ţeavă de gaze a sărit în aer, iar mai mulţi pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Circulaţia este blocată în zona Colentina din cauza deflagraţiei.

Vom reveni cu amănunte

Mai citeşte şi:

Explozie de butelie la un bloc în Făgăraş

Explozii şi incendiu la un depozit militar din Rusia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net