EXPERTIZĂ ÎN CAZUL GIULEŞTI: O priză a fost de vină pentru incendiul de la Terapie Intensivă

Ultima actualizare:

Rezultatul investigaţiilor a fost confirmat pentru „Adevărul" de procurorul-şef Marius Iacob, cel care investighează cazul.

Avocatul asistentei Florentina Cîrstea, cea care se afla pe tură în ziua incendiului şi singura care a fost arestată preventiv pentru ucidere din culpă în acest caz, consideră că rezultatul expertizei este de bun augur pentru clienta sa. „Acum s-a dovedit că este vorba despre o problemă care nu o privea pe clienta mea ci pe cei care ar fi trebuit să controleze aparatura şi instalaţia electrică. Acest caz nu ar trebui să se rezume doar Florentina Cîrstea ci şi la alte persoane responsabile", a spus Florian Surghie, avocatul asistentei Florentina Cîrstea.

El spune că a fost formulată o nouă cerere de eliberare condiţionată care va fi discutată peste zece zile la Tribunalul Bucureşti. „Nu cred că i se va prelungi mandatul de arestare preventivă. Cred că va fi eliberată. Deocamdată mă interesează ca acest iad să ia sfârşit pentru clienta mea care consider că a plătit prea mult pentru o greşeală care nu este a ei", a mai spus avocatul.

Şase bebeluşi au decedat în urma incendiului

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia au murit şase bebeluşi, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, precum şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima. Florentina Cîrstea a fost arestată în 24 august, iar Vasile Dima este cercetat în libertate.

Şi şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ioan Toma, este urmărit penal în cazul incendiului din 16 august, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net