Executat de hoţi pentru că i-a prins la furat

Citeste tot despre: 

Agentul principal Tiberiu Sârbu (Sânnicolau Mare, judeţul Timiş), a murit după ce a fost împuşcat cu propriul pistol de mai mulţi hoţi de autoturisme pe care îi urmărise.

Poliţistul de Frontieră de la Sânnicolau Mare se afla în timpul serviciului, fiind de pază la poarta unităţii.

Cel mai probabil a observat nişte hoţi de maşini în apropierea sediului şi s-a luat după ei. „Mi-au furat hoţii pistolul", au fost ultimele cuvinte ale lui Tiberiu Sârbu.

Ioana Gorban şi soţul ei au fost treziţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.00, de un strigăt disperat de ajutor care venea din poarta casei.

„Am deschis geamul şi am văzut lângă poartă o maşină cu luminile aprinse şi un bărbat care striga după ajutor. Am întrebat ce s-a întâmplat şi mi-a spus: «Am fost împuşcat». Am ieşit repede afară şi am sunat la 112", a spus femeia. Ioana Gorban a mai spus că poliţistul în agonie repeta întruna „mi-au furat hoţii pistolul".

Medicii de la Ambulanţă i-au acordat primul ajutor poliţistului, dar în drum spre spital agentul principal Tiberiu Sâr­­bu a decedat.

Agentul Tiberiu Sârbu a intrat în Poliţia de Frontieră Timiş în 2001, venind de la Serviciul de Jandarmerie. Potrivit colegilor săi, acesta era un poliţist model. Era căsătorit şi avea o fetiţă de şase ani


La faţa locului s-au deplasat ample echipe de poliţişti criminalişti şi procurori care au constatat că agentului împuşcat îi lipsea arma, dotată cu muniţie de război.

Asupra lui Tiberiu Sârbu s-a găsit încărcătorul de rezervă al pistolului. Anchetatorii au găsit lângă uşa familiei Gorban o baltă de sânge de la agentul împuşcat şi maşina acestuia cu care se presupune că a urmărit hoţii.

Când s-a făcut dimineaţă, poliţiştii au găsit şi pistolul lui Tiberiu Sârbu, la circa 150 m de locul în care agentul a căzut. Arma, un pistol Carpaţi cu calibrul 7,65 mm, era golită de cele şase gloanţe din încărcător.

După alte căutări, anchetatorii au găsit într-un şanţ cu iarbă înaltă un rucsac, un casetofon furat şi insignele poliţistului.

Au fost primele indicii care le-au atras atenţia poliţiştilor că atacatorii sunt nişte hoţi de autoturisme pe care poliţistul i-a urmărit.

După câteva ore, oamenii legii au reuşit să-i prindă pe principalii suspecţi, 5 tineri, hoţi din maşini, dintre care unul minor.

Ioana Gorban, martor: "L-am auzit când striga după ajutor"În 2001, uciderea poliţistului Saşa Disici a şocat România

Agentul de circulaţie Saşa Disici este cel mai mediatizat caz al unui poliţist căzut la datorie în ultimii 20 de ani în vestul României.

Acesta a fost împuşcat mortal în noaptea de 3 spre 4 martie 2001, după ce plecase cu maşina proprie în urmărirea unui autovehicul care refuzase să oprească la un filtru rutier.

Şoferul care a refuzat să se supună controlului furase maşina şi lovise în momentul fugii un alt poliţist de circulaţie.

Cercetările au stabilit ulterior că în autoturismul urmărit s-ar fi aflat două persoane, din care una, Raul Opriş, s-a sinucis după două săptămâni în momentul în care se încerca capturarea sa.

Cel de-al doilea suspect, Paul Popa, a fost prins în urmă cu trei luni în Austria şi extrădat în România.

Acesta este nimeni altul decât complicele celebrului criminal grec, Constantinos Passaris.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1