EXCLUSIV / A ajuns la CEDO pentru o factură telefonică de 27 de lei

Ultima actualizare:

Adevărul.ro anunţă că femeia a aflat de acest debit abia după ce executorul judecătoresc a notificat-o să plătească 91,69 dolari şi 3.262,24 lei, reprezentând penalităţi de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere din 2001 încoace, la care se adaugă şi cheltuieli de judecată şi executare silită, taxe de legalizare şi investire a hotărârii judecătoreşti.

Totul a pornit de la o factură Vodafone din 2001, despre care gălăţeanca nu a fost înştiinţată şi pentru care a fost chemată în judecată. Culmea este că procesul s-a judecat la Judecătoria Constanţa, cu toate că legea cere ca acţiunea să fie soluţionată în localitatea de reşedinţă a persoanei chemate în judecată, adică la Galaţi.

Absurdul a fost dus până la capăt pentru că magistraţii au ignorat să o citeze pe Violeta Iancu, dar mai ales au trecut cu vederea faptul că, potrivit legii, datoria de 27 de lei s-a prescris de acum şase ani.

Gălăţeanca este în pragul unui şoc nervos pentru că nu poate concepe să plătească mii de lei pentru o datorie de care nu a ştiut.

„Este un abuz"

Avocata gălăţencei, Biatrice Martiş, spune că va ataca toate actele întocmite până acum.

„Vom cere suspendarea hotărârii judecătoreşti şi vom da statul în judecată. Este un abuz inimaginabil. Vom merge până la CEDO pentru că este cămătărie curată ce s-a întâmplat în acest caz", ne-a declarat avocata.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net