Europa îngheaţă: aeroporturi, drumuri închise şi decese cauzate de zăpadă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Europa se confruntă cu un nou val de frig care provoacă haos în Germania, Marea Birtanie şi Franţa, unde autorităţile încearcă să facă faţă ninsorii abundente.

Zboruri anulate, trafic haotic şi case fără curent - sunt doar câteva dintre consecinţele unei ierni cu temperaturi record în Europa.

Germanii au fost sfătuiţi de autorităţi să-şi facă provizii de mâncare şi medicamente care să dureze până la 4 zile având în vedere că stratul de zăpadă va ajunge la 20 de cm în acest weekend. Conducerea ţării a spus că orice deplasări care nu sunt absolut necesare ar trebui evitate.

Prognoza meteo pentru weekend ar putea duce la un trafic haotic şi prosibile părţi total paralizate în Germania.

De asemenea, Marea Britanie suferă cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani , autorităţile fiind forţate să reducă utilizarea de gaze industriale pentru a păstra resurse şi pentru mai târziu.

Vezi aici GALERIE FOTO cu un oraşel din Rusia, îngropat în zăpadă

Ţara s-a pregătit pentru condiţii de ger fiindcă meteorologii au avertizat că temperaturile vor scădea sub 20 de grade Celsius. Doi bărbaţi au murit după ce au căzut într-un lac îngheţat în Leicester, centrul Angliei.

Sute de zboruri au fost anulate lăsând mai mulţi pasageri blocaţi şi conexiunea Eurostar dintre Anglia, Franţa şi Belgia şi-a înjumătăţit serviciile vineri, iar perturbarea va continua şi în weekend.

27 de companii principale din Marea Britanie au fost obligate să oprească alimentarea cu gaz, vineri, iar 97 au făcut asta joi, petru a menţine resursele care au atins un nivel al cererii fără precedent.

Compania aeriană low-cost şi-a anulat 32 de zboruri, majoritatea de la şi spre aeroportul Gatwick şi Liverpool. British Airways şi-a amânat aproximativ 60 de plecări de pe aeroportul Heathrow, iar 90 de sosiri au fost blocate.

Sute de şcoli au fost închise, în timp ce câteva meciuri din weekend din Premier League au fost amânate, inclusiv partida dintre greii Liverpool şi Tottenham.

Totodată, în Franţa, căderi de zăpadă au cauzat întârzieri majore ale trenurilor şi unele zone din sud au rămas fără curent electric. Autorităţile au sfătuit companiile aeriene să oprească jumătate din zborurile de sămbătă de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

În oraşul Arles, peste 15.000 de oameni au rămas fără curent electric după ce linile de curent s-au prăbuşit din cauza zăpezii. Aproximativ 30 de cm avea stratul de zăpadă în unele regiuni din sud.

În Norvegia, temperaturile au coborât sub 42 de grade Celsius, iar în Polonia , nouă oameni au murit în ultimele 48 de ore , mărind numărul de victime cauzate de ger la 139. În Suedia s-a înregistrat, joi, temperatura record  de -41 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net