ESPN Magazine: "Chivu, sportivul român cu cel mai mare salariu"

Ultima actualizare:

Fotbalistul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, este sportivul român cu cel mai mare salariu, conform unei liste ce va apărea în ediţia din 2 mai a ESPN The Magazine şi în care jucătorul de baseball Alex Rodriguez şi pugilistul Manny Pacquiao apar ca fiind cel mai bine plătiţi din lume.

Cristian Chivu are un salariu anual de 5.013.000 de dolari, în timp ce Alex Rodriguez (baseball, New York Yankees) şi Manny Pacquiao (box), cel mai bine plătiţi sportivi din SUA, respectiv Filipine, câştigă câte 32 de milioane de dolari pe an.

Pilotul de automobilism Kimi Raikkonen este cel mai bine plătit sportiv din Finlanda, cu un salariu anual de 26.333.333 de dolari. Motociclistul Valentino Rossi este cel mai bine plătit sportiv italian, cu 20.800.000 de dolari pe an. Tot din zona sporturilor cu motor vin şi cel mai bine plătiţi din Anglia, pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton - 18.473.684 dolari, şi din Spania, Fernando Alonso - 22.736.842 de dolari. Un alt pilot de F1, Felipe Massa, are cel mai mare salariu dintre sportivii brazilieni - 17.052.632 de dolari.

Sportivul francez cu cel mai mare salariu este fotbalistul echipei Bayern Munchen, Franck Ribery, cu 14,1 milioane de dolari pe an. Din Portugalia, cel mai bine este plătit jucătorul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo - 19,5 milioane de dolari, iar Carlos Tevez este sportivul argentinian cu cel mai mare salariu - 19 milioane de dolari pe an la echipa de fotbal Manchester City.

Tenismanul Roger Federer este cel mai bine plătit sportiv elveţian, cu 7.698.289 de dolari.

Lista ESPN cuprinde cel mai bine plătiţi sportivi din 182 de ţări, printre aceştia figurând concurenţi din 17 sporturi.

Realizatorii listei au luat în considerare salariile de bază ale sportivilor din sezonul încheiat cel mai recent sau din anul calendaristic încheiat. Pe listă se află 114 fotbalişti, 18 baschetbalişti, 12 jucători de baseball, şase concurenţi din automobilism, cinci jucători de golf, cinci jucători de fotbal american, cinci jucători de hochei, patru de chichet, trei pugilişti, doi rugbyşti, doi jucători de tenis, unul de badminton, un ciclist, un motociclist şi cinci reprezentanţi ai altor sporturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net