Eroul mort la “Dragonul Roşu” va fi înmormântat astăzi la Valea Mare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Ungureanu, pompierul de 24 de ani, care a murit marţi noapte în incendiul de la Complexul Comercial “Dragonul Roşu” din Bucureşti, a fost adus acasă, iar astăzi va avea loc şi înmormântarea în comuna Valea Mare.

Jale mare în comuna olteană Valea Mare. Sfâşiaţi de durere, mama şi tatăl tânărului abia se mai ţineau pe picioare şi aproape că nu mai avea lacrimi să-şi plângă fiul, al cărui trup a fost adus aseară acasă. Ei se pregătesc acum pentru înmormântarea lui, care va avea loc astăzi la orele 13.00.

Citeşte şi:

Lăsat de colegi să ardă de viu? - FOTO

Pompierul care a murit în incendiul de la Europa a fost avansat post-mortem

Incendiu de proporţii la centrul comercial Europa - VIDEO

Ionuţ a primit post-mortem gradul de sublocotenent. Părinţii spun că sunt mândri că fiul lor fost un erou până în ultima clipă. “Sunt mândru de el că a fost un erou, dar ce folos că nimic nu mi-l mai poate aduce înapoi. Nu am crezut vreodată că se va întâmpla aşa ceva”, a spus Marin Ungureanu, tatăl pompierului.

Ionuţ a sfârşit în flăcări în timp ce încerca să îşi salveze doi colegi. Un tavan s-a prăbuşit peste el şi nu s-a mai putut salva.

simeon stalpnicul png

„Poate că ar fi putut fi salvat“

Potrivit unui pompier aflat la faţa locului, Ionuţ Ungureanu a fost scos după mai bine de două ore de sub dărămături. „Era aproape carbonizat. În timpul ăsta, majoritatea colegilor mei s-au fofilat şi nu au vrut să se bage după el. Eu vroiam să intru să-l salvez, dar nu mai aveam butelie de oxigen. Dacă interveneam mai devreme, poate că ar fi salvat“, a declarat pentru Adevărul, pompierul care a vrut să-şi păstreze anonimatul.

Era un băiat extraordinar. A participat la multe astfel de intervenţii complexe şi era un profesionist. Era la noi din septembrie 2007 şi tot timpul a lucrat foarte bine. Condoleanţe familiei!“, a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri „Dămăroaia“, Daniel Boceanu.

Ionuţ Ungureanu a renunţat la facultate ca să salveze vieţi. Familia spune că la scurt timp după ce s-a angajat ca pompier a salvat de la înec un copil din Bucureşti. „Era foarte mândru că este pompier. Îi plăcea să salveze vieţi”a adăugat tatăl băiatului.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net