Emil Săndoi: «Îi batem dacă suntem deştepţi»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Tricolorii" mici dispută mâine, de la ora 14.30 (în direct pe TVR 1), la Botoşani, returul barajului pentru calificarea la Europeanul din 2011, contra Angliei, echipă care ne-a bătut cu 2-1. Selecţionerul Emil Săndoi explică pentru „Click!" cum va arăta naţionala de tineret în jocul decisiv cu englezii lui Stuart Pearce.

Click!: Din perspectiva returului de mâine, cum trebuie să privim rezultatul din Anglia?

Emi Săndoi: Mi-aş fi dorit să terminăm meciul de la Norwich cu un egal, însă acel 2-1 nu este rău. Faptul că am marcat ne ajută foarte mult.

Cât schimbă asta datele problemei, având în vedere că trebuie să dăm gol? Vom vedea o altă faţă, mai ofensivă, a naţionalei?

Cu echipe precum ca a Angliei, e foarte greu să joci ofensiv din primul până în ultimul minut. Suntem proşti dacă ne aruncăm în atac! Trebuie să fim deştepţi, calmi şi să nu facem greşeli personale şi atunci putem să-i batem.

V-au surprins englezii?

Nu, au jucat exact cum mă aşteptam. Le-am zis şi jucătorilor că vor fi agresivi, vor căuta contactele fizice din interiorul careului... I-am „citit", văzusem toate meciurile din campania de calificare, ştiu de ce e capabil fiecare jucător al lor.

Cât au respectat fotbaliştii sarcinile de joc?

În foarte mare măsură! Nici nu pot să le reproşez ceva după meciul de la Norwich, şi-au dorit mult, au făcut risipă de efort, dar am avut şi ghinion. De exemplu, când mai „prinde" Henderson un şut ca cel cu care a deschis scorul? Peste foarte, foarte mult timp!

Sunt plusuri după tur?

Da, faptul că am marcat în deplasare şi că toţi cei 6 jucători care aveau galbene (Lung jr, Bicfalvi, Gardoş, Torje, Râpă şi Papp) pot evolua în retur. Un alt plus este şi jocul bun din a doua repriză.

E un avantaj pentru noi că Wilshere a fost luat la echipa mare a Angliei?

Păi credeţi că la ei este ca la noi, dacă nu joacă unul să se simtă? Nu! În echipa Angliei dacă nu poate juca cineva de la Arsenal, gen Wilshere, intră unul de la Chelsea şi tot aşa...

Aţi vorbit cu şefii federaţiei după joc?

Da, m-au sunat şi Lupescu şi Mircea Sandu şi am discutat. Deşi erau în Franţa cu naţionala mare, s-au interesat imediat despre meciul nostru. I-am simţit aproape, vor veni la Botoşani la meci.

Va fi stadionul plin mâine. O să conteze sprijinul publicului? Normal că o să ne ajute mult. În Anglia a fost o atmosferă senzaţională, fanii i-au sprijinit mult pe jucătorii lui Pearce. Chiar mă gândeam că ai noştri nu prea au jucat într-o asemenea atmosferă! Îmi doresc să fie la fel şi la Botoşani.

Under 21, play-off, tur

Elveţia - Suedia      4-1Islanda - Scoţia      2-1Cehia - Grecia        3-0Italia - Belarus        2-0Olanda - Ucraina   1-3Spania - Croaţia    2-1Anglia - România  2-1

*Naţionala Danemarcei este calificată din oficiu, în calitate de ţară gazdă a turneului final de anul viitor (11-25 iunie).

Liviu Ganea, doar o repriză

La Norwich, România s-a prezentat într-o aşezare inedită, fără nici un vârf de careu. „Şi credeţi că în retur vom avea? De unde? Nu avem cu cine juca! Accidentările lui Liviu Ganea şi Mihai Costea ne-au dat peste cap toate socotelile. Noi ne făcusem strategia pentru barajul acesta cu ei în teren”, spune Săndoi, care a primit totuşi o veste bună. Liviu Ganea s-a refăcut, nu mai are dureri, dar pentru că nu s-a antrenat normal în ultima săptămână, nu poate juca decât maximum o repriză.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net