Elena Udrea îţi găteşte ciorbă în pâine

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Elena Udrea face o ciorbă de fasole atât de bună că-ţi vine să te lingi pe degete! Unde mai pui că o serveşte în pâine, exact cum mâncau românii la ţară, acum 150 de ani. Tanti Udrea din Buzău, bucătăreasă aleasă, e vedeta târgului "Unirea-n bucate", care s-a deschis ieri la Muzeul Ţăranului Român.

Arată ca nişte mici oale din lut. De fapt, sunt pâini făcute la cuptor, întocmai cum mâncau românii în perioada Unirii Principatelor sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Pe masă, lângă ele, tronează o oală mare de ciorbă din care ies aburi fierbiniţi. Stăpână peste toate acestea este chiar Elena Udrea.

O bucătăreasă cu nume de ministru. În afară de nume şi de locul naşterii, nu are nimic în comun cu celebra politiciană.

„M-am născut într-o comună din Buzău şi ai mei m-au botezat Elena. Este o coincidenţă ciudată, lumea nu mă crede şi începe să râdă când mă prezint", se amuză femeia, în timp ce ne invită să-i gustăm bucatele.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Pe lângă ciorba de fasole servită în pâine, la Elena Udrea mai puteţi gusta şniţel „ciobănesc", piept de pui „ca la bunica", sarmale din carne de curcan şi plăcinte cu brânză şi dovleac.

Târgul „Unirea-n bucate" mai este deschis sâmbătă şi duminică la Muzeul Ţăranului Român, iar intrarea este liberă.

Aşa se face ciorba

Ciorba servită direct în pâine poate fi făcută acasă de oricine are un cuptor.

Secretul este să faceţi coca la 180 de grade, după cum ne-a explicat chiar Elena Udrea.

„Fasolea am fiert-o aproape două ore, apoi am adăugat ceapa şi costiţa prăjită. Aluatul de pâine l-am pus în nişte vase speciale de lut pentru a-i da formă de farfurie. Aşa mâncau strămoşii noştri acum 200 de ani", spune femeia.

Alte bunătăţi de la târg

Caşcavaluri olandeze, brânzeturi româneşti, magiun de Topoloveni, bunătăţuri din carne de porc de Mangaliţa şi multe prăjituri de casă.

Prăjitura “Ocaua lui Cuza”  costă 5 lei (Foto: Dan Bistriţeanu)

Toate aceste minunăţii culinare le puteţi întâlni la târgul de la Muzeul Ţăranului Român.

Carnea de porc de Mangaliţa are puţin colesterol (Foto: Dan Bistriţeanu)

„Carnea din porc de Mangaliţa este foarte bună pentru că are un conţinut redus de apă şi mulţi acizi graşi nesaturaţi, adică un colesterol pozitiv", ne explică Cosmin Silaghi, un comerciant v enit tocmai din Maramureş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net