El este cel mai gras român. Are 350 de kilograme!

Citeste tot despre: 

Până în urmă cu cinci ani, Stelian Jurcă era angajat la Primăria sectorului 2. După ce şi-a pierdut locul de muncă, în 2005, bucureşteanul s-a îngrăşat cu peste 170 de kilograme.

Nu poate să se spele singur, nu poate să muncească şi nici măcar să iasă până la poartă să vorbească cu vecinii. Aceasta e viaţa pe care o duce, de ani întregi, Stelian Jurcă. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, locuieşte în zona Colentina - Andronache şi este prizonier în propria casă din cauza greutăţii sale imense. El nu poate să se deplaseze decât dacă se sprijină de perete. „N-am mai ieşit de mulţi ani din casă. Nu pot să mă abţin să nu plâng", a declarat Stelian, cu lacrimile şiroind pe obraji, scrie Adevărul.

   Mai citeşte:
       Cel mai gras om din lume are aproape o jumătate de tonă!
       Un obez a murit după ce a refuzat să facă o radiografie la ZOO

Medicii nu i-au putut face analizele

Azi-dimineaţă, Stelian a fost controlat de medici. „Pacientul are o stare de sănătate stabilă, tensiunea este bună. De asemenea, glicemia şi testul de coagulare a sângelui au ieşit bune. El prezintă un mare risc de infarct din cauza greutăţii. Nu am reuşit să-i facem analizele pentru că nu i-am găsit venele, o să revenim în altă zi", a explicat medical Gabriela Bratosin.


Stelian Jurcă beneficiază de serviciile programului Ambulanţa Socială a Sectorului 2, ale cărei echipaje ajută zilnic persoanele cu probleme de sănătate şi cu venituri sociale mici.

Mănâncă orice

Drama lui a început acum cinci ani. El a fost concediat din funcţia de gardian la Primăria Sectorului 2 din cauza greutăţii sale de pe atunci. Atunci avea 180 de kilograme şi a picat probele sportive. Întrucât nu mai avea activitate, a început să se îngraşe. Cu toate că Stelian a fost dintodeauna predispus să devină obez, el nu a fost până acum la niciun control medical în ceea ce-i priveşte greutatea.


„Nu am avut bani să mergem. Am fost la dermatologie şi la spital pentru problemele pe care le are cu picioarele. Pentru obezitate nu a fost dus nicăieri", a explicat Rodica, soţia lui, care nu este foarte îngrijorată de greutatea lui. „Mănâcă normal. Cred că eu mănânc mult mai mult ca el. Tot ce gătesc îi dau şi lui. Azi de exemplu, o să fac o ciorbă şi o tocăniţă. Îi plac şi cartofii prăjiţi", a mai spus ea. Ea este cea care îl spală şi îl ajută cu multe dintre treburile zilnice.

„Oamenii de la ambulanţă râdeau că le rupe maşina"

Vecinii ne-au spus că îl vizitează des pe Stelian. „L-am dus la spital de câteva ori, că cei de la ambulanţa normală râd de el, că le rupe ambulanţa în două. Eu l-am ajutat cu microbuzul meu. Ne bucurăm că acum a primit ajutor social de la Primărie. Merita!", a spus vecinul său, Eugen Pantazi.

Record. Un britanic are 444 kg

Paul Mason, un britanic de 48 de ani, suferă de o boală din cauza căreia nu se poate opri din mâncat, aşa că a ajuns la greutatea record de 444 kg.

Bărbatul are nevoie urgentă de operaţie, costurile acesteia fiind de 20.000 de lire sterline. Până acum, Paul a fost îngrijit de mama sa văduvă, dar aceasta a murit în urmă cu o lună şi jumătate.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1