Ei sunt îngerii păzitori ai sinucigaşilor

neaion78678.jpg

Nea Ion a fost, rând pe rând, milițian, jandarm și din 2009 polițist local
fotografii: David Muntean

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Este poliţist călare de 32 de ani. A salvat şase sinucigaşi şi a prins nenumăraţi infractori. Aceasta este pe scurt povestea lui nea Ion, cel mai cunoscut agent de la „Unitatea Călare” a Poliţiei Locale Bucureşti.

Dintre toţi „şerifii” care fac parte din această trupă, unul este mai cu moţ. „În 1983 am intrat în Miliţia călare, după Revoluţie am fost la Jandarmeria călare şi din 2009 sunt la Poliţia locală, tot pe cal”, îşi începe povestea Ion Rălucescu. El şi Ana, calul său, în vârstă de 10 ani, au primit şi o poreclă de la colegi: „îngerii păzitori ai sinucigaşilor!”. Motivul? În decursul timpului au salvat şase oameni care au vrut să-şi pună capăt zilelor. „Ana este sufletul meu pereche. Avem tactica noastră şi găsim sinucigaşi de parcă am avea radar! Eu intru în vorbă cu ei, le arăt calul şi îi fac să se împrietenească. Nimeni nu a rezistat farmecului acestei fete! Când Ana îşi pleacă coama şi face cu ochiul sunt gata, salvaţi”, povesteşte emoţionat nea Ion.

caidefilare7897.jpg

Unitatea Călare a Poliției Locale București este formată din 25 de agenți

Acesta spune că sinucigaşii au şi locuri preferate pentru a-şi pune capăt vieţii: podul cel mare de lângă Sala Polivalentă din Parcul Tineretului şi ecluza din Parcul Herăstrău. „Unitatea Călare” este trupa de elită a Poliţiei Locale din subordinea Primăriei Capitalei şi va reprezenta Municipalitatea la parada de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cei 25 de agenţi care alcătuiesc această echipă de intervenţie se ocupă de păstrarea ordinii şi liniştii publice în parcurile Herăstrău, Tineretului şi Circului. În plus, intervin şi în zonele rău famate sau cu risc de incidente, unde, la cerere, sprijină unităţile Poliţiei naţionale. 

Peste 2.600 de militari la parada de 1 Decembrie

Pentru al doilea an consecutiv, parada de 1 Decembrie, organizată de Ziua Națională a României, se va desfășura în Piața Constituției din București. Vor lua parte peste 2.600 de militari și 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS și Poliția Locală. Militarilor români li se vor adăuga detaşamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia. Pentru prima oară participă la defilare reprezentanți ai „răniților în misiune” și un detașament de la Administrația Penitenciarelor. Locul tradițional, Arcul de Triumf, este în reparații din martie 2014.  

„Pisica Zăpezii”, vedeta paradei

tractor1-7867.jpg

Cristian și noua mașinuță a Vânătorilor de Munte speră să salveze cât mai multe vieți

La parada de 1 Decembrie, armata română va aduce ultima achiziție în materie de tehnică, vehiculul special de intervenții în zone accidentate al Vânătorilor de Munte. „Este un 4x4 de producție americană care costă cam 12.000 de euro bucata. Poate ajunge practic oriunde. Are performanțe impresionante la drum drept, prinde 55-60 km/h, iar pe teren accidentat, după cuplarea sistemului 4x4, viteza este între 5 și 25 km/h”, descrie „mașinuța” șeful de echipaj Cristian Burduja.

tractor2-8787.jpg

Vehiculul este adus din SUA, costă 12.000 de euro și urcă pante de 65 de grade

Colegul său Vasile Pașcan ne enumeră dotările: „o targă care are hamuri speciale pentru a fi montată la elicopter, trusă medicală complexă”. Vehiculul are un motor de 1.000 cmc, poate fi dotat la nevoie cu șenile și poate urca pante de 65 de grade. Ministerul Apărării a achiziționat în total șase astfel de vehicule speciale de intervenție, pe care le-a distribuit celor trei mari unități de Vânători de Munte. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • holocaust al doilea razboi mondial hitler nazism

    Prostituţia a fost mai întâi blamată, apoi persecutată, câteodată promovată, ba chiar acceptată. În final a fost negată. Ca peste tot în lume, şi în Bucureşti bolile venerice au fost, însă, o problemă care de cele mai multe ori a scăpat de sub control. Iată soluţia la care s-au gândit marii conducători pentru a îndepărta acest obicei din rândul soldaţilor.

  • tata milionar pedofil crima sentinta

    Un tată milionar l-a lovit mortal pe pedofilul Sandro Rottman (49 de ani), după ce l-a prins făcându-le poze copiilor lui. Devinder Kainth (39 de ani) a recunoscut că l-a bătut pe bărbat, după ce a observat că acesta o fotografia pe fiica lui cea mică. Sentința pe care a primit-o ucigașul este una neașteptată.

  • De patru ani şi jumătate nu produce aproape deloc gunoi! Darshan Karwat, din Michigan, SUA, are mare grijă la ce produse cumpără ca să nu arunce nimic. Produce doar două pungi de gunoi pe an.

  • tari periculoase vacanta de iarna

    Atentatele teroriste de la Paris din urmă cu aproape două săptămâni au semănat panică în întreaga lume. 130 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 350 au ajuns cu răni grave la spitale. Deşi autorităţile au sporit măsurile de securitate în mai multe ţări europene, turiştii continuă să călătorească în locuri trecute pe lista de atac a teroriştilor. Click! îţi spune în ce ţări periculoase să nu te aventurezi dacă vrei să-şi petreci vacanţa de iarnă în linişte, în străinătate.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul