Egiptenii şi algerienii se luptă pe internet

Ultima actualizare:

    Suporterii s-au dovedit atât de înverşunaţi încât autorităţile de la Alger şi Cairo au înmulţit chemările la calm şi responsabilitate.
Suporterii s-au dovedit atât de înverşunaţi încât autorităţile de la Alger şi Cairo au înmulţit chemările la calm şi responsabilitate.

În meciul propriu-zis, sarcina egiptenilor este foarte grea, după înfrângerea cu 1-3 din tur având nevoie de o victorie la 3 goluri diferenţă pentru a se califica. Algeria, aflată în fruntea grupei C cu 3 puncte avans faţă de Egipt, pot obţine calificarea chiar dacă pierd la un gol diferenţă. În caz de egalitate perfectă, cele 2 echipe vor disputa un meci de baraj, în Sudan, miercurea viitoare.

O veche rivalitate opune cele 2 formaţii-far ale fotbalului african şi arab. În 1989, un meci identic de calificare a degenerat în confruntări violente. Dar de data aceasta, schimbul de jigniri reciproce, pe fondul unor aluzii istorice dubioase au început chiar înaintea partidei, graţie internetului.

"Voi, faraonii, sunteţi deja blestemaţi", ironizează un video muzical algerian difuzat pe site-uri, continuând: "Israelul v-a bătut în 6 zile în 1967".

Suporterii egipteni nu rămân datori, postând un video provocator pe Youtube, care insistă pe sprijinul Egiptului lui Nasser pentru algerienii care au luptat pentru independenţă.

"V-am eliberat când francezii făcuseră din voi sclavi", aminteşte cântecul.

La meci sunt aşteptaţi 70.000 de spectatori egipteni, pentru algerieni fiind rezervate doar 2.000 de locuri, iar debutul vânzării de bilete la Cairo a prilejuit busculade şi dopuri de circulaţie imense.

"Tensiunea este palpabilă, prea mult chiar", scrie revista egipteană Al-Ahram weekly, "din cauza rivalităţii istorice dintre Algeria şi Egipt". Într-atât încât miniştrii de externe ai celor două ţări au chemat la calm şi la cordialitate "între două ţări frăţeşti", precizează Agerpres.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net