Drama lui Ionuţ Galani: soţia sa a pierdut a treia sarcină

Ultima actualizare:

Ionuţ Galani: «Pierdem copilul din cauza medicilor!»

Ionuţ Galani (30 de ani) povesteşte că necazurile au început înainte de Sărbătorile de iarnă. „Medicul Georgianei este Dan Raica. El a urmărit sarcina mereu. Nu am ratat niciun control, dimpotrivă! Am mers chiar mai des decât ar fi trebuit. Aveam emoţii, date fiind celelalte două sarcini pierdute. Înainte de Sărbători, Georgiana nu s-a simţit bine şi l-a contactat pe medicul Raica. Era plecat din localitate, aşa că ne-a îndrumat către medicul Florian Danteş, la Euromaterna. Am mers la control şi medicul a decis să-i facă Georgianei un cerclaj“, povesteşte Ionuţ Galani pentru adevarul.ro.

Procedura prevede legarea cervixului pentru a împiedica expulzarea prematură a sarcinii. Imediat după Sărbători, când dr. Raica a revenit în oraş, familia Galani a făcut o nouă programare. „Nici lui nu i-a plăcut ce a văzut. Deja soţia, dacă punea mâna, simţea aţa“, relatează Ionuţ.

Concluzia a lovit ca un trăznet: sarcina coborâse prea mult, şansa de a fi salvată fiind minimă. Soţii Galani nu au mai stat pe gânduri şi au plecat spre capitală la Spitalul CF2. „Se ştia că a mai pierdut două sarcini, ori medicii de la Bucureşti ne-au spus că acum cerclajul era făcut cu numai o aţă, care se şi rupsese. Mai mult, medicii de la Constanţa doreau să facă o programare pentru o intervenţie chirurgicală de scoatere a lichidului amniotic. Aici, la Bucureşti, ne-au spus că aţa pe care dr. Danteş a folosit-o pentru a lega uterul nu se foloseşte în astfel de intervenţii, iar o singură legătură nu era suficientă. A fost vorba despre o operaţie deosebit de simplă, iar legătura nu ar fi trebuit să cedeze, mai ales după numai trei săptămâni“, spune Galani.

Cei doi doctori care au consultat-o pe Georgiana Galani (29 de ani) spun însă că sarcina a fost una cu probleme de la bun început. „Doamna Galani a fost la toate controalele şi a ascultat toate indicaţiile. Am recomandat atunci că se impune un cerclaj pentru a preveni pierderea sarcinii şi l-am recomandat pe dr. Danteş, întrucât eu lipseam. Este un medic în care am mare încredere şi cu care colaborez. Cerclajul este o măsură preventivă, dar nu este o garanţie că sarcina nu va fi pierdută. Din câte am constatat eu, a fost bine făcut“, a declarat dr. Dan Raica.

Citeşte mai multe pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net