Dosar penal pentru votul concubinei

Citeste tot despre: 

Incidentul a avut loc în Secţia de votare numărul 221 din Filiaşi. Ion R., în vârstă de 40 ani, s-a prezentat la secţia de votare împreună cu iubita sa, Nicoleta C., în vârstă de 18 ani.

După ce au primit buletinele de vot pentru alegerea preşedintelui şi pentru referendum, cei doi au intrat în cabinele de vot. După ce a votat, Ion R. a intrat în cabina de vot unde se afla concubina sa, susţinând că vrea să o ajute să voteze din cauză că aceasta nu ştie să citească.

"Observând acest fapt, preşedintele secţiei de votare a intervenit şi i-a adus la cunoştinţă că este interzis ca două persoane să intre în aceeaşi cabină de vot.

Bărbatul a luat cele trei buletine de vot din mâna concubinei şi le-a rupt. Imediat, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare a solicitat sprijinul jandarmului de serviciu, a informat BEJ Dolj, care a recomandat anularea buletinelor de vot rupte şi reţinerea acestora de către preşedintele secţiei", a declarat comisarul de poliţie Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Bărbatului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales", şi „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum".

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1