Doar transplantul o poate salva pe Alisia!

Ultima actualizare:

    Alisa Ştefania Lazăr
Alisa Ştefania Lazăr

Alisa Ştefania Lazăr e o fetiţă de un an şi 10 luni din Râmnicul Vâlcea care a cunoscut de mică durerea înţepăturilor de ac, a citostaticele şi a razelor. Pentru că în România copila nu avea şanse de vindecare, părinţii au dus-o la clinica San Matteo din Pavia.

Alisa a venit pe lume într-o zi de vară, pe 2 iulie 2010. Era o fetiţă iubită de toţi membrii familiei, plină de viaţă şi numai zâmbet.

Totul până într-o zi în care micuţa a făcut un banal roşu în gât, iar medicul de familie i-a trimis la analize.

Rezultatul investigaţiilor i-a şocat pe bieţii părinţi. Bebeluşul lor de 10 luni era suspect de leucemie.

A doua zi, în urma puncţiei medulare efectuate la Institutul Oncologic Fundeni diagnosticul de leucemie acută limfoblastică tip L1 s-a confirmat.

Acesta a fost însă numai începutul coşmarului pentru familia Lazăr, fiindcă ce era mai rău urma să vină în două săptămâni.

Alisia nu a su­­por­­tat tratamentul cu cor­­ti­­zon, iar următoarele ana­­lize au arătat că micuţa are leucemie cu celule T, fenotip aberant, un tip de leucemie extrem de agresiv. Au urmat trei luni cumplite pentru mamă şi fetiţa ei!

Când medicii nu i-au mai dat multe şanse de supravieţuire, părinţii au căutat disperaţi soluţii. Şi au găsit! Pe 19 oc­­tombrie 2011, Alisia a ajuns la clinica San Matteo din Pavia-Italia pentru continuarea tratamentului.

„Am reuşit să obţinem formularul E 112 şi să plecăm în Italia.

Atât profesorul Marco Zecca de la clinica San Matteo, cât şi profesorul Constantin Arion de la spitalul Fundeni ne-au spus că unica şansă a micuţei noastre este transplantul allogenic", ne-a spus Ovidiu, tatăl copilei.

Drumul până la transplant e lung şi dificil. Tratament pentru remisie, căutarea donatorului care durează câteva luni, tratamentul de susţinere şi abia, mai apoi, urmează intervenţia în sine.

„Au fost patru luni grele pentru noi, dar mai ales pentru Alisia. Am fost clipe în care ne pierdeam nădejdea, multe lacrimi şi rugăciuni.

Acum am găsit şi donator compatibil, urmează recoltarea şi sperăm să facă transplantul în aprilie.

Am obţinut şi Ordinul 50, iar Ministerul Sănătăţii va suporta cheltuielile de transplant şi cele 100 de zile post transplant", ne-a spus tatăl.

Cum poţi ajuta!

De regulă, un copil ce suferă un transplant stă în spital între 5 şi 6 luni, de aceea părinţii au nevoie de bani.

Dacă doriţi să o ajutaţi pe Alisia, depuneţi bani pe numele ei, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari:  RO09RNCB0286001133100003 – în lei.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net