Diplomatul român care a ucis un om în Singapore: „Am scăpări de memorie“

Ultima actualizare:

Procurorii susţin că, la 15 decembrie 2009, în jurul orei 3.00, Ionescu (50 de ani), care conducea un autoturism Audi A6, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, nu a acordat, în două intersecţii, prioritate de trecere pietonilor care traversau corect strada şi l-a accidentat mortal pe Tong Kok Wai (30 de ani).

De asemenea, în urma impactului, fostul însărcinat cu afaceri în Singapore i-a  rănit grav pe Bong Hwee Haw (24 de ani) şi pe Muhammad Haris Bin Abu Talib (18 ani).

Diplomatul a negat că ar fi autorul celor două accidente, arătând că maşina i-a fost furată, iar în momentul producerii accidentului se afla în sediul ambasadei.

Am scăpări de memorie din cauza stării de sănătate, respectiv anumite tulburări psihice şi neurologice pe care nu le pot, în acest moment, nominaliza ca denumire", a încercat Ionescu să mascheze mai multe inadvertenţe.„Turnat" de românii de la ambasadă

Declaraţiile lui Silviu Ionescu au fost infirmate de doi dintre angajaţii Ambasadei României, Maria şi Marius Truşcă, care au susţinut în faţa anchetatorilor că acesta nu s-a întors noaptea la birou.

În ambasadă a venit, după ora 23.00, doar de două ori în ultimii doi ani şi se anunţa în prealabil", şi-au amintit aceştia. Marius Truşcă a mai arătat că Ionescu l-a rugat prin SMS să completeze jurnalul de bord al autoturismului cu date false şi să‑i permită accesul fiului său la computerul ambasadei, dar că l-a refuzat.

După începerea anchetei, Ionescu a şi părăsit Singapore, fără avizul Ministerului de Externe, susţinând că este bolnav de diabet. Anchetatorii au explicat că diplomatul minte din nou, deoarece acesta consumă alcool, interzis în cazul diabeticilor.

Martorii prezenţi la recepţia oferită de Ambasada Kazahstanului în Singapore, în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, au confirmat că diplomatul a băut mai multe pahare cu alcool.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net