Din 523 companii de taximetrie verificate de ANPC, 298 încălcaseră legea

CLIIMA20100114_0216_1.jpg

Din cauza lipsei locurilor special amenajate, taximetriştii sunt nevoiţi să parcheze ilegal (Foto: Click)
Citeste tot despre: 

Calitatea serviciilor de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere lasă de dorit în aproape toată ţara, la 298 de operatori economici din cei 523 controlaţi la nivel naţional constatându-se abateri, precizează un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 106 amenzi, în valoare de 153.650 lei şi 192 de avertismente. Totodată, pentru 22 de operatori economici s-a dispus oprirea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor constatate.

Neconformităţile cel mai des sancţionate au fost neeliberarea bonului fiscal şi neafişarea în interiorul maşinii, în mod vizibil, a informaţiilor privind titularul legal al autorizaţiei taxi şi tarifele de distanţă, cele de staţionare şi de pornire pe timp de noapte şi zi, purtând ştampila primăriei localităţii de autorizare.

Controale au mai arătat că există taxiuri al căror aparat de taxat avea termenul de valabilitate a verificării metrologice depăşit, iar tarifele afişate în interiorul maşinii erau diferite de cele afişate în exterior, de exemplu, pe maşină era afişat preţul de 0,03 lei/minut de staţionare, iar preţul trecut de pe bonul fiscal era de 0,3 lei/minut.

A fost sancţionată şi nerespectarea de către şofer a interdicţiei de a fuma în interiorul taxiului.

Abaterile sancţionate de ANPC au fost constatate în judeţele Vrancea, Satu Mare, Gorj, Mureş, Cluj, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Vaslui, Sibiu, Caraş-Severin, Harghita, Suceava şi Olt.

Loading...