«Diego, nu pleca!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După cea mai mare umilinţă la Cupa Mondială din ultimii 36 de ani, ne-am fi aşteptat ca împătimiţii fani argentinieni să arunce cu pietre în echipa lui Maradona. Nu a fost însă deloc aşa!

Citeşte şi:

Maradona:"Ciclul meu s-a terminat! Vreau să mă odihnesc!"

Maradona a sărit la bătaie

Maradona: "Mă simt ca şi cum aş fi fost făcut KO de Muhammad Ali"

O Globo: "Ce bine, Maradona nu mai aleargă dezbrăcat!"

„Pentru noi, argentinienii, un popor care trăim pentru fotbal, a fost o dezamăgire greu de exprimat în cuvinte", spunea Maradona cu ochii încă înlăcrimaţi la conferinţa de presă ce a urmat dezastrului cu Germania.

Se gândea probabil deja la „lapidarea" de care urmau să aibă parte el şi jucătorii la revenirea în ţară. La Buenos Aires însă, toată lumea părea să ştie că Argentina nu a fost eliminată cu 4-0 ci a câştigat cu acest scor finala Cupei Mondiale.

Cu mic cu mare, fanii i-au aşteptat pe argentinieni la revenirea în Buenos Aires

Cel puţin aşa au lăsat impresia cei aproximativ 20.000 de fani ai „albiceleştilor" care le-au făcut lui Messi şi compania o primire demnă de o adevărată campioană la revenirea din Africa de Sud.

simeon stalpnicul png

De la aeroport şi apoi pe autostradă, autocarul cu care naţionala argentiniană s-a deplasat spre cantonamentul de lângă sediul federaţiei a fost însoţit de uralele şi încurajările pătimaşilor argentinieni.

„Argentina, Argentina" dar mai ales „Diego, nu pleca" au fost scandările preferate ale suporterilor. Imaginile surprinse de televizunile argentiniene au fost şi ele incredibile.

Oameni de toate vârstele, bărbaţi şi femei deopotrivă, i-au transmis lui Maradona la unison acelaşi mesaj: „Dragostea noastră pentru tine nu are limite, te vom susţine până la capăt".

simeon stalpnicul png

Totul a culminat cu baia de mulţime de la sediul federaţiei, unde jucătorii, majoritatea dintre ei perplecşi, şi Maradona, întâmpinat cu un imens banner pe care, alături de chipul său era scris „Rămâi cu noi", au izbucnit în lacrimi.

Cu toate astea însă, viitorul lui Diego Maradona este incert. "Munca mea la naţionala Argentinei s-a terminat. Am dat ce am avut mai bun. Acum vreau să stau cu familia şi să mă liniştesc", a declarat Diego, la revenirea în Argentina.

Preşedintele Federaţiei, Julio Grondona l-a rugat însă pe Maradona să mai rămână până la amicalul cu Irlanda din august. Fanii l-ar dori, desigur, cel puţin până la Copa America din 2011.

Ce a făcut antrenorul Diego Armando Maradona la naţionala Argentinei

A fost numit antrenor la data de 29 octombrie 2008. În acest interval a înregistrat 18 victorii, şase înfrângeri, dintre care un 1-6 în Bolivia şi 1-3 cu Brazilia în preliminariile CM şi 0-4 cu Germania la turneul final. Sub comanda sa, Argentina nu a remizat niciodată.

 A calificat cu emoţii echipa la CM în ultimul meci al preliminariilor, învingând principala contracandidată, Uruguay, cu 1-0 în deplasare.

S-a remarcat prin limbajul dur folosit la conferinţele de presă, mai ales în relaţia cu jurnaliştii, dar şi în cea cu contestatarii săi din lumea fotbalului.

A selecţionat nu mai puţin de 108 jucători în campania de calificare la Mondialul sud-african.

I s-a reproşat că a făcut slab convocarea, lăsându-i acasă pe Esteban Cambiasso, Roman Riquelme sau Javier Zanetti şi preferând în schimb nume ca Nicolas Otamendi sau Ariel Garce, jucători cu foarte puţină experienţă internaţională.

A jucat în preliminarii folosind sistemul 4-4-2, după care a trecut brusc la un 4-3-1-2 în timpul Mondialului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net