Descinderi DIICOT la falsificatorii de carduri

Citeste tot despre: 

Procurorii de la combaterea crimei organizate au efectuat mai multe descinderi în Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Cluj, împotriva unor reţele care se ocupă cu clonarea de carduri bancare, printre persoanele vizate fiind şi Iustin Covei, fiul unui magistrat de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit postului Realitatea TV, se fac percheziţii simultane în 30 de locuinţe. Membrii acestor reţele falsificau şi fabricau dispozitive de citire de carduri şi de informaţii de pe carduri. Acestea erau montate pe ATM-uri din ţări din Orientul Îndepărtat, precum Iordania şi Tunisia. În aceste ţări erau obţinute informaţii despre acestea carduri. Apoi cardurile erau clonate în România, urmând ca ulterior alţi membrii ai reţeleor să scoată bani după aceste carduri. Prejudiciul este enorm, anchetatorii estimând sume de mai multe zeci de milioane de euro.

De asemenea au loc percheziţii şi în casa fiului judecătorului Covei, judecător la Curtea de Apel Craiova, deoarece se pare că acesta, Iustin Covei, este implicat într-una din aceste reţele. Din primele informaţii se pare că aici există chiar un laborator de falsificare al acestor carduri, potrivit postului menţionat.

Percheziţiile să facă parte dintr-o acţiune mai amplă de anihilare a reţelelor de falsificatori de carduri. Două astfel de grupări au fost deja destructurate în Mehedinţi şi Bucureşti.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1