Deghizaţi în femei, au furat moaştele care te vindecă de cancer

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un student la Teologie i-a şocat pe stareţii Mănăstirii Radu Vodă, din Capitală, după ce, ajutat de trei prieteni, a furat moaştele Sfântului Nectarie, considerat făcător de minuni şi vindecător de cancer. O săptămână i-a luat hoţului să pună în aplicare planul diabolic din care credea că se va îmbogăţii.

Prima tentativă de furt a avut-o săptămâna trecută. Atunci a testat vigilenţa paznicilor, şi a ales traseul pe care urma să-l facă. Ieri dimineaţă, în jurul orei 03.00, deghizaţi în femei, cei patru au sărit gardul Mănăstirii Radu Vodă, situată în zona Unirii, din Capitală, şi după ce au forţat uşa, au trecut prin altar direct la locul unde era aşezată racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie.

Doar câteva minute le-au trebuit hoţilor să pună mâna pe cutia din argint, care cântăreşte în jur de 10 kilograme, şi să o scoată din lăcaşul sfânt, tot prin altar. Bucuroşi de pradă, hoţii au sărit gardul şi s-au grăbit spre cele două autoturisme cu care veniseră la Bucureşti, din comuna natală Cocorăştii, judeţul Prahova.

Ghinionul lor a fost că, prin zonă, trecea un echipaj al Secţiei 14 Poliţie care i-a surprins exact când încercau să fugă.

Marius Botea, Giorgian Vasile şi Valentin Sicu au fost prinşi. Robert Dragnea, studentul în ultimul an la Teologie, este căutat de oamenii legii. Hoţii au fost duşi în faţa judecătorului pentru emiterea mandatelor de arestare, fiind acuzaţi de furt calificat şi port ilegal de armă.

"Este o minune! Puterea Sfântului nu a vrut să părăsească mănăstirea", Stareţul Nectarie

simeon stalpnicul png

Biserica vedetelor

Mănăstirea Negru Vodă este cunoscută ca fiind "biserica vedetelor" tocmai pentru că multe persoane publice acolo merg să se roage.

Anca Badiu, modelul Alina Puşcău şi cântăreaţa Lavinia sunt printre puţinele vedete care, ori de câte ori au timp, trec pe la racla cu moaştele Sfântului Nectarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net