Defrişări masive în Mexic pentru a proteja fluturii

Ultima actualizare:

'Pentru a evita infestarea arborilor sănătoşi cu aceşti paraziţi, este nevoie să tăiem aproximativ 10.000 de copaci', a declarat Rosendo Caro, directorul general al Rezervaţiei dedicată fluturilor monarh din Mexic.

Din cei 10.000 de arbori, 8.000 au fost deja tăiaţi după ce infestarea cu gândaci de scoarţă a fost depistată, în luna iulie. Această infestare ar putea fi favorizată de fenomenul încălzirii globale, conform oamenilor de ştiinţă.

'Decizia defrişărilor a fost luată la timp. Ea este necesară pentru a ne asigura că riscul potenţial nu se va transforma într-un pericol real pentru fluturii monarh în următorii 10 - 15 ani când înmulţirea gândacilor paraziţi ar putea scăpa de sub control', a mai adăugat el.

Ritual fără o explicaţie ştiinţifică

Milioane de fluturi monarh cu coloritul specific, negru-portocaliu, se instalează în fiecare an în brazii oyamel din statul mexican Michoacan (vest), după ce-şi termină călătoria începută în Canada. Aceşti fluturi revin în fiecare an în aceaşi pădure în care au ajuns şi generaţiile dinaintea lor, urmând un ritual ce deocamdată nu are nici un fel de explicaţie ştiinţifică.

Aceşti fluturi parcurg 4.500 de kilometri între Canada şi Mexic, deplasându-se în medie 80 de kilometri pe zi. Ei ajung la începutul lunii noiembrie la Michoacan, unde îşi petrec iarna, hibernând pe brazii oyamel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net