Defrişări masive în Mexic pentru a proteja fluturii

Citeste tot despre: 

Un număr de peste 10.000 de brazi oyamel dintr-o rezervaţie naturală din vestul Mexicului vor fi tăiaţi pentru a împiedica răspândirea unei specii de gândaci de scoarţă a căror înmulţire ameninţă supravieţuirea fluturilor monarh care migrează din Canada până în Mexic pentru a hiberna

'Pentru a evita infestarea arborilor sănătoşi cu aceşti paraziţi, este nevoie să tăiem aproximativ 10.000 de copaci', a declarat Rosendo Caro, directorul general al Rezervaţiei dedicată fluturilor monarh din Mexic.

Din cei 10.000 de arbori, 8.000 au fost deja tăiaţi după ce infestarea cu gândaci de scoarţă a fost depistată, în luna iulie. Această infestare ar putea fi favorizată de fenomenul încălzirii globale, conform oamenilor de ştiinţă.

'Decizia defrişărilor a fost luată la timp. Ea este necesară pentru a ne asigura că riscul potenţial nu se va transforma într-un pericol real pentru fluturii monarh în următorii 10 - 15 ani când înmulţirea gândacilor paraziţi ar putea scăpa de sub control', a mai adăugat el.

Ritual fără o explicaţie ştiinţifică

Milioane de fluturi monarh cu coloritul specific, negru-portocaliu, se instalează în fiecare an în brazii oyamel din statul mexican Michoacan (vest), după ce-şi termină călătoria începută în Canada. Aceşti fluturi revin în fiecare an în aceaşi pădure în care au ajuns şi generaţiile dinaintea lor, urmând un ritual ce deocamdată nu are nici un fel de explicaţie ştiinţifică.

Aceşti fluturi parcurg 4.500 de kilometri între Canada şi Mexic, deplasându-se în medie 80 de kilometri pe zi. Ei ajung la începutul lunii noiembrie la Michoacan, unde îşi petrec iarna, hibernând pe brazii oyamel.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1