Declaraţie şoc a Elenei Udrea: Marie Jeanne ştia de răpire

Ultima actualizare:

    Elena Udrea a devenit ţinta unor publicaţii din străinătate.
Elena Udrea a devenit ţinta unor publicaţii din străinătate.

Călcând pe urmele preşedintelui, Elena Udrea a dat curs invitaţiei lui Dan Diaconescu, în emisiunea căruia a lansat bomba. Referindu-se la răpirea jurnaliştilor în Irak, ministrul Turismului a declarat că Marie Jeanne Ion a ştiut ce se va întâmpla, că toată povestea urma să-i aducă notorietate.

Ora 08:20: Marie Jeanne: "Sper ca această vorbă scăpată să fi fost rezultatul unei dezinformări"

Jurnalista Marie Jeanne Ion a declarat că afirmaţiile făcute de Elena Udrea la OTV nu sunt adevărate şi speră că ministrul Dezvoltării Regionale durabile şi Turismului este doar prost informată şi nu rău intenţionată.

"Sunt nişte lucruri pe care le pot înţelege, fiindcă eu cunosc jocurile politice din culise, dar nu înseamnaă că le şi aprob. Nu sunt interesată şi nu am să las pe nimeni să mă folosească într-un război de genul ăsta, dar declaraţiile pe care le-a făcut aseară Udrea.., sper că e doar prost informată"  a spus Marie Jeanne în direct la Realitatea TV.

"Dacă cineva ştia de dinainte de răpirea noastră, oare de ce nu ne-a atenţionat şi pe noi, de ce nu am primit un sfat prietenesc, sunt foarte multe întebări pe care şi eu mi le pun, dar am preferat să nu le pun public pentru că dosarul era secretizat.", a adăugat jurnalista. "Probabil desecretizarea dosarului ar pune punct acestor speculaţii."

Unul dintre cei trei jurnalişti răpiţi în 2005 a delcarat că nu poate vorbi acum despre acest caz întrucât este o chestiune "care ţine de operaţonalul serviciilor, sunt nişte oameni care şi-au riscat viaţa pentru noi, au dat dovadă de un curaj imens, nu poţi să expui nişte astfel de oameni. Speculaţiile nu pot fi decât dăunătoare."

Cu privire la declaraţiile Elenei Udrea, Marie Jeanne a susţinut ideea că în spatele lor se află de fapt nişte jocuri politice: "Ce interese au anumiţi oameni să arunce cu noroi în mine, de ce aş fi eu importantă în jocurile lor politice?"

"În acea perioadă, Omar Hayssam încerca să intre în graţiile noii puteri, după ce fusese arestat prin noiembrie 2004. El mai adusese nişte răpiţi cu vreun an în urmă de pe un vapor. A sperat ca, prin această acţiune (chipurile răpim nişte ziarişti români şi apoi mă implic eu, Omar Hayssam, în a-i aduce înapoi) să intre în graţile puterii şi să nu mai aibă probleme cu justiţia. Nu a fost să fie aşa, iar răpirea s-a transformat în ceva  foarte serios şi foarte tragic", a declarat Elena Udrea.

De altfel, ea a precizat că familia jurnalistei era în foarte bune relaţii cu Omar Hayssam.

"Aşa cum ştiu eu lucrurile, Marie Jeanne a ştiut ce se va întâmpla. Nu a ştiut ce sens va lua. O poveste care şi ei i-ar fi adus notorietate, celebritate", a  continuat Udrea.

În altă ordine de idei, ministrul Dezvoltării Regionale durabile şi Turismului a mărturisit că îşi mai doreşte un singur lucru de la viaţă: "o căsuţă mai mare", pentru că nu prea mai are loc în locuinţa actuală, "mai mică decât un apartament".

Citeşte şi:

Udrea în presa italiană: «E vina mea că sunt frumoasă şi inteligentă?»Elena Udrea, din nou în colimatorul presei străineUdrea reacţionează: "Nu am pozat niciodată în lenjerie intimă"The Times despre Elena Udrea: “Da, doamna ministru, aveti portofoliu mare!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net