De 3 ani, cultivăm cartofi şi struguri cancerigeni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Suntem cobaii lumii! Spune chiar ministrul agriculturii: vom încerca pe pielea noastră strugurii otrăviţi cu substanţa toxică "initium", iar dacă se dovedeşte periculos, fungicidul va fi retras de pe piaţă peste trei ani!

A mai apărut o ştire bombă, la scandalul legat de experimentarea unui nou produs chimic în agricultură, deosebit de periculos.

România urmează să utilizeze un fungicid care conţine initium, împotriva dăunătorilor culturilor de cartofi, roşii, castraveţi, ceapă şi ai strugurilor.

Institutul de Cercetare de la Valea Călugărească. Aici s-a testat noul fungicid pe culturile de viţă-de-vie

simeon stalpnicul png

Substanţa este deosebit de periculoasă, spun medicii, întrucât se elimină greu din organism.

Produsul este nou şi nici o ţară din lume nu o foloseşte, cu excepţia României, care a dat toate avizele de folosire, la sfârşitul anului 2009.

Mihail Dumitru, noul ministru al Agriculturii, a afirmat luni seară, la Telejurnalul TVR, că produsul a fost testat trei ani în ţara noastră, în perioada 2007-2009, la Vidra şi Valea Călugărească.

simeon stalpnicul png

„Am aflat şi eu despre această ştire şi m-am interesat la serviciile specializate din minister. Am fost asigurat că, din anul 2007, de când au început testările, au fost parcurse toate etapele legale de avizare. Este o coincidenţă că România este prima ţară care experimentează această substanţă. A primit omologare temporară, de doar trei ani, iar, dacă vor fi dovezi că este nocivă, va fi retrasă", a spus ministrul Mihail Dumitru.

Întrebat dacă s-au efectuat teste şi pe oameni, pentru a se cerceta ştiinţific efectele consumului de initium, demnitarul a răspuns că a fost informat că acestea s-au efectuat, dar nu a oferit mai multe amănunte.

Fungicidul va fi folosit în viticultură sub numele de ENERVIN, iar pentru celelalte culturi, cu numele ZAMPRO, ce conţin 12% initium.

Pe aceeași temă:Alarmă! Cartofi cancerigeni în farfuria noastră!

Pro

Klaus Fabritius, biolog principal la Institutul de Sănătate Publică din Bucureşti

Dr. Klaus Fabritius ne-a declarat că, în lunile septembrie şi octombrie 2009, ISP a acordat avizul sanitar pentru produsele omologate Orvego şi Enervin, ambele conţinând substanţa activă „initium".

"Am avizat produsele în baza studiilor toxicologice efectuate în laboratoarele acreditate, din Germania, care au evidenţiat că substanţa activă initium nu prezintă pericol din punct de vedere toxicologic. De asemenea, testele au arătat că produsul nu se acumulează în organism şi este eliminat în 48 de ore", a mai precizat dr. Fabritius.

Contra

Gheorghe Mencinicopschi, specialist nutriţionist

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist nutriţionist, ne-a explicat că initiumul e „un poluant, care are efecte adverse în momentul în care ajunge în organism, prin intermediul alimentelor. Aceste studii, despre care se tot vorbeşte că au fost făcute în străinătate, sunt un fâs! De pildă, când prăjim cartofi se nasc anumite substanţe toxice. Nu ştim ce se întâmplă, când initiumul din alimente intră în contact cu aceste substanţe, pentru că s-au efectuat teste doar pe şobolani".

Mai citeşte:       A băut şi a fumat până a scăpat de cancer       S-a vindecat de cancer cu ajutorul vâscului       A inventat dieta anticancer        Iată mâncarea care previne cancerul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net