De 10 ani gătim curcanul pentru Rege

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Parfumul Sărbătorilor de Iarnă s-a simţit din plin la castelul de la Săvârşin, judeţul Arad. Acolo unde Regele Mihai, Regina Ana, Principesa Margaeta şi Principele Radu au petrecut Crăciunul.

Forfotă mare pentru Crăciunul 2010, la castelul de la Săvârşin. Mirosul de cozonac abia scos din cuptor şi parfumul bradului proaspăt tăiat din pădurile regelui au inundat odăile.

Colindătorii au venit, în Ajun, la Săvârşin, ca-n fiecare an

Totul părea că merge ca pe roate. N-a fost aşa. Bucătăresele au dat de greu când s-au apucat de gătitul curcanului, după reţeta unor bucătari renumiţi din Anglia.

„În fiecare an, de Sărbători, gătim curcan umplut. Anul acesta este al zecelea", a spus bucătăreasa Viorica Călin. Pentru că era foarte mare, a fost un chin să bage pasărea în cuptor.

Prinţul Nicolae, nepotul Regelui, a venit de la Londra, pentru a petrece româneşte de Crăciun

„Curcanul ne-a făcut mari probleme. Am primit pasărea de la Bucureşti şi avea vreo 20 de kilograme. Nu putem să-l băgăm la cuptor. Era mult prea mare. Ne-am chinut, dar până la urmă a ieşit o delicatese", a declarat Alteţea Sa Regală, Principesa Margareta.

La desert, familia regală a avut "Chrismas Pudding", un desert tradiţional englezesc adus de Prinţul Nicolae de la Londra.

Principesa Margareta, alături de  Prinţul Nicolae, la masa festivă

Reţeta regală

Curcanul familiei regale a fost umplut cu un amestec format din cârnaţi, mirodenii, pâine, carne de porc, ficat şi chimen pentru savoare.

După ce a fost umplută, pasărea a fost ornată cu felii de bacon, care, topindu-se la cuptor, frăgezeşte carnea.

Reţeta de pregătire a curcanului umplut a fost primită, în urmă cu zece ani, de la bucătari renumiţi din Anglia.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net