A dat 30 de milioane € la biserici

Ultima actualizare:

Este binecunoscut faptul că Gigi Becali este cel mai religios finanţator din România.

Este nelipsit de la slujbele duminicale, iar cazurile când şi-a trimis jucătorii la biserică sau a fost personal să se roage pentru victoriile Stelei sunt şi ele de notorietate.

Citeşte şi:

Ţiţi Dumitriu: "Cred că Piţurcă a vorbit cu Becali din timp şi a avut timp să-şi caute jucători!"

Iordănescu: "Becali poate spune ce vrea, dar ar fi păcat să strice totul!"

Fanii Stelei: "E inadmisibil ca Gigi Becali să-şi aroge meritele lui Piţurcă!"

Iar credinţa sa nu se rezumă doar la vorbe. De-a lungul timpului, Gigi Becali a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a ridica, renova şi consolida biserici sau mănăstiri din ţară, dar şi de peste hotare.

De la Bucureşti, Bacău sau Constanţa şi până în Statele Unite, patronul din Ghencea a investit sume uriaşe pentru a-i ajuta pe creştinii români. Click! vă prezintă toate acţiunile de binefacere ale lui Becali din ultimii ani.

Vezi şi:

Becali: "Dacă nu era meciul cu Hajduk, Pulhac era deja în Spania"

Becali: "Fanii nu-mi pot interzice să mă bucur"

Becali: "Este ofsaid la golul lui Mihai Costea"

Nemulţumit de modul în care evoluează lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, patronul Stelei a cerut cele două milioane de euro pe care le donase înapoi, cu gândul să redirecţioneze suma către Muntele Athos.

„ De ce să fure ei banii şi de ce n-au făcut nimic cu ei până acum? Am dat banii de un an şi ceva, nu au făcut nimic. Să se ducă la muntele Athos că acolo acei călugări au nevoie de bani. De ce îi ţin ei?", a spus Becali.

„Potrivit legii privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, bunurile care fac obiectul aporturilor de orice fel - contribuţii, donaţii, succesiuni - precum şi orice alte bunuri intrate în mod legal în patrimoniul unui cult nu pot face obiectul revendicării lor ulterioare", a fost mesajul pe care i l-a transmis însă Patriarhia Română.

Donaţii în lume

* Republica Elenă: Sfântul Munte Athos - refacerea lăcaşurilor Bisericii Ortodoxe Române.* Statele Unite ale Americii (S.U.A.): Alexandria, VA - construcţie Biserică Ortodoxă Română (foto)* Africa de Sud: Johannesburg - donaţie pentru construcţie Biserică Ortodoxă Română

Alte donaţii de-ale lui Gigi

* sprijin financiar acordat persoanelor cu handicap pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale: două milioane de euro* donaţii la zeci de orfelinate din România: trei milioane de euro* construcţie spital în Ilfov şi diverse alte acţiuni de binefacere: două milioane de euro

Acţiuni de binefacere marca Becali

Bucureşti

* Capela Şcolară «Sfinţii Ierarhi Nicolae, Spiridon şi Nectarie» - ridicarea unei Biserici Ortodoxe şi al unui Centru Social.

jud. Bacău

* Mănăstirea "Sfânta Cuvioasă Paraschiva " - achiziţionare centrală termică;* Mănăstirea "Sfântul Cuvios Antipa Calapodeşti" - materiale de construcţii.

jud. Bistriţa Năsăud

* Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" - consolidare şi restaurare.

jud. Constanţa

* Schitul Lipniţa - refacerea lăcaşului de cult, construcţii de chilii.

jud. Dolj

* Rast - 60 de case construite pentru sinistraţi în urma inundaţiilor din anul 2006;* Maglavit - refacerea şi consolidarea Mănăstirii Maglavit.

jud. Gorj

* Mănăstirea de la Tismana "Adormirea Maicii Domnului" - construcţie şi refacere;* Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfânta Cuvioasă Paraschiva" Teleşti - materiale de construcţii;

jud. Ilfov

* Biserica „Adormirea Maicii Domnului" Pipera - donaţie

jud. Maramureş

* Mănăstirea de la Bârsana - materiale de construcţii;

jud. Sălaj

* Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" - materiale de construcţii;

jud. Suceava

* Arbore - 75 de case construite pentru sinistraţi în urma inundaţiilor din anul 2006;* Mănăstirea "Sihăstria Putnei" - materiale de construcţie pentru refacerea şi consolidarea chiliilor;* Mănăstirea "Naşterea Domnului" Suceava - materiale de construcţii;* Mănăstirea "Moldoviţa" - refacere chilii;* Catedrala "Învierea Domnului", Fălticeni - construcţie catedrală.

jud. Vâlcea

* Schitul Iezer - achiziţie materiale laice.

jud. Vrancea

* Vadu Roşca - 200 de case construite pentru sinistraţi în urma inundaţiilor din anul 2005;* Construcţie Biserică Ortodoxă.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net