Dâră albă misterioasă apărută pe cerul Californiei - VIDEO

Citeste tot despre: 

Postul local de televiziune KCBS a difuzat imagini cu o dâră lungă de fum albicios, apărută pe cerul din largul oraşului Los Angeles, luni seară. Aceste imagini i-au făcut pe unii specialişti să menţioneze un posibil tir de rachetă, pentru a explica această prezenţă misterioasă. Armata americană este incapabilă să explice acest eveniment.

Colonelul David Lapan, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a precizat că niciuna dintre agenţiile din Departamentul Apărării ce s-ar putea afla la originea unui tir de rachetă care să explice această dâră "nu a declarat că a fost implicată în acest caz", notează Mediafax.

"Încercăm încă să aflăm ce ar putea explica această dâră pe coasta de sud a Californiei", a afirmat el. "Toate informaţiile înregistrate până în prezent arată că ea nu este rezultatul unei activităţi" a Departamentului Apărării, a continuat purtătorul de cuvânt.

În mod obişnuit, când se efectuează un test de rachetă, spaţiul aerian este închis şi este adresat un avertisment puşcaşilor marini, pentru ca ei să se menţină la distanţă de zonă. Nicio astfel de procedură nu a fost efectuată în cazul prezent, a precizat colonelul Lapan.

El a afirmat că ar fi "puţin plauzibil" ca un exerciţiu militar să fie condus atât de aproape de aeroportul internaţional din Los Angeles, unul dintre cele mai aglomerate din lume.


Loading...