«Dansul pinguinului», interzis de Oprescu în Piaţa Victoriei

Ultima actualizare:

UPDATE CSDR a renunţat la protestul de luni.

"Noi sperăm ca aceste proteste în cascadă să îi determine pe guvernanţi să ajungă la decizii fireşti faţă de salariaţii din învăţământ, şi nu numai", a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Vezi aici programul protestelor

Sindicaliştii Cartel Alfa din toată ţara încep astăzi protestele între orele 10.00 şi 18.00. Potrivit ziarului Ring, manifestările vor continua şi mâine când li se vor alătura membrii Biroului Naţional Sindical .

Miercuri, în Bucureşti, vor avea loc proteste de amploare: peste 20.000 de sindicalişti, membri ai CNSLR-Frăţia, sunt aşteptaţi să sosească toată ţara.

"Ori sunt hotărâţi, ori dansează «pinguinul». Că dacă dansează «pinguinul» să îmi spună şi mie, să le dau o locaţie mai bună”, a declarat primarul capitalei, Sorin Oprescu.

Ce vor bugetarii:

Nemulţumirile sindicaliştilor sunt legate, în principal, de legislaţia muncii şi de politica salarială a guvernului:

• stoparea disponibilizărilor• programe e investiţii pentru păstrarea şi crearea a noi locuri de muncă.• să nu fie desfiinţate contractele colective de ramură la nivel naţional• să nu fie desfiinţată protecţia socială a salariaţilor la concediile collective• să nu fie desfiinţat contractul individual de muncă pe durată nedeterminată pentru a fi transformaţi salariaţii în zilieri.• salariu minim garantat în plată de 750 de lei• păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice• grila de ierarhizare să rămână 1/12, nu 1/15• modificarea legii inspecţiei muncii,• enunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc• salariul de bază 1 să fie salariul minim garantat în plată pe economie.

Ponta: Vreau să ne întâlnim din nou, în stradă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, la Deva, că vrea să se întâlnească cu sindicatele în stradă. "Am considerat PSD un aliat politic natural pentru sindicate. Ne-am întâlnit pe 15 iunie, tot la moţiunea de cenzură în stradă, şi vreau să ne întâlnim din nou, în stradă, la momentul moţiunii de cenzură din această toamnă", a spus Ponta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net