Damian se simte bine şi datorită vouă!

Ultima actualizare:

    Damian, un băieţel de 3 ani şi 3 luni, suferă de cancer la rinichi.
Damian, un băieţel de 3 ani şi 3 luni, suferă de cancer la rinichi.

Povestea lui Damian, băieţelul de 3 ani şi 4 luni care suferă de cancer la rinichi a sensibilizat mulţi cititori. Damian este din comuna Târlugeni, judeţul Braşov, iar în februarie 2010 a fost diagnosticat cu cancer la rinichi.

Acum o lună şi jumătate vă ceream ajutorul pentru el. Iar mesajul nostru a fost auzit! Astfel, câţiva oameni cu un suflet imens au înţeles că, atât boala cât şi sărăcia cu care se confruntau părinţii băieţelului, i-au răpit  lui Damian  dreptul la copilărie.

Copilul a primit o mulţime de hăinuţe, jucării, dulciuri, iar Ana Maria, bunica lui care l-a vegheat în spitalul „Marie Curie”, a primit bani. Nici ceilalţi frăţiori ai băieţelului nu au fost neglijaţi de către cititorii noştri.

Astfel, Samu (10 ani), Manuel (12 ani), Claudiu (8 ani), Denisa (4 ani) au acum hăinuţe noi. La finalul curelor de citostatice, Damian a fost luat acasă de Simona, mama sa.

Acum el se simte bine, organismul a răspuns la tratament şi trebuie să revină la spital o dată la două săptămâni, pentru control.

Mulţumim tuturor celor care au reuşit să-l ajute pe Damian şi care i-au redat zâmbetul!

Povestea lui Damian

Damian, un băieţel de 3 ani şi 3 luni, suferă de cancer la rinichi. Cu ochii lui trişti iţi spune că tot ceea ce-şi doreşte este să nu mai aibă dureri şi să ajungă, acasă, la frăţiorii lui.

Damian Teofilul este din comuna Tărlugeni, judeţul Braşov. A pus punct copilariei pentru o perioadă. Stă întins pe un pat de spital, cu o branulă în mână şi un tub care îi iese din abdomen, cu capul în bandaje.

Numai ochii negri, mari, i se văd. Plânge, plânge des. Ba de frica unei noi înţepături, ba de durerea care nu-l slăbeşte deloc. Este atât de speriat încât nici nu te poţi apropia de el. Acum două săptămâni a fost diagnosticat cu nefroblastom şi metastaze pulmonare.

"De câteva luni se tot plângea de dureri de burtă, nu mai mânca şi era tare obosit. Ajunsese să nu se mai joace deloc şi stătea numai în pat. L-am dus la spitalul din Brasov, iar de acolo am fost trimişi la Bucureşti, aici, la Budimex.

Ni s-a spus că are cancer la rinichi şi a fost operat. Plânge de dureri, dar şi pentru că îi e dor de casă. Are cinci fraţi, iar surioara cea mică abia a împlint 6 luni, de aceea nu stă maică-sa, Simona, cu el în spital”, povesteste tanti Ana, bunica lui Damian.

Cei doi vor sta în spital câteva luni, deoarece copilul trebuie să înceapă citostaticele. Greu de rezistat, mai ales că tatăl şi mama lui nu au serviciu, iar acasă au de hrănit cinci copii. Damian nu are nimic.

Nici jucarii, nici haine de schimb sau fructe şi mâncare. Mai primeşte din când în când, de la mamicile vreunui coleg de suferinţă. Bunica Ana nu are cu ce să-i cumpere oricât ar vrea.

Totusi, o vorba buna ştie să-i spună: "Hai, întinde-te pe perna, mamă, aşa poate nu te mai doare", iar vorbele i se împletesc cu lacrimile ce-i curg pe obraz.

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau

contactaţi-ne la tel 021.407.76.80.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net